Bouwgrond kopen in Spanje - een woning bouwen

 • Ik wil een bouwgrond kopen in spanje
  Waar moet ik allemaal op letten.
  Hoe is de beste volgorde van aankoop, om niet vele malen naar Spanje te moeten om papieren te teken.
  Hoe weet ik of kom ik er achter dat er bv over 10 jaar ook nog gebouwd mag worden op dit perceel.
  Het is toch hopelijk niet mogelijk dat ik vandaag een bouwplek koop en dat ik er bv over 4 jaar niet meer op mag bouwen.
  Kunt u mij antwoord geven, hulp bij mijn vragen?

  13 ene 2005, 06:25 Anonymous
Estos foros han sido desactivados. Para publicar una nueva discusión, puedes visitar nuestro foro de España.

Respuestas

 • prefabwoningen

  Geachte heer / mevrouw

  Naar aanleiding van de werkzaamheden die u verricht wil ik u wijzen op ons product.
  Sinds kort zijn wij bezig in de benelux om bouwpakketten van huizen te verkopen, het zogenoemde fertighaus.
  Deze huizen worden gebouwd door 2 personen en staat binnen 2 weken kant en klaar.
  Dat geeft een besparing van minimaal 40% op de bouwkosten. Ook de tijdsduur van bouwen wordt gereduceerd met 65%. Wij van BCB (Bouw Con Buchin) willen u in de gelegenheid stellen om eens kennis te maken met het nieuwe bouwen. Ook voor uw bedrijf zal dit meer rendement opleveren. Onze huizen worden gebouwd met staal en beton en hebben een garantie van 25 jaar op de constructie. Mocht u geinterreseerd zijn in onze huizen dan kunt u kontakt opnemen met onderstaande gegevens.

  Met vriendelijke groet,

  W.A. Dix
  06-25353235
  Postbus 36
  1610 AA BOVENKARSPEL
  E-mail: [email removed]

  Anonymous 02 feb 2005, 12:58 - Denunciar
 • een woning bouwen

  Beste Anonymous,

  Sinds 2 jaar woon ik in Ronda Andalucia waar ik me focus op de ontwikkeling van (commercieel) onroerend goed.

  Het makkelijkste voor u zou zijn wanneer u een zaakwaarnemer kunt inschakelen. Dat kan bijvoorbeeld een locale makelaar zijn. Aan de Costa Del Sol kan ik u iemand aanbevelen, makelaars zijn er hier in vele categorieen.

  Verder is het werken via een advocaat een must. Deze zoekt voor u uit wat de bouwbestemming (nu en op korte termijn) is van de door u aan te kopen grond. Een advocaat dient u van onafhankelijk advies, een makelaar niet.

  Wanneer u wilt bouwen, dan moet voor het aangekochte /aan te kopen perceel een bouwvergunning van kracht zijn, dan wel u dient deze te verkrijgen. Dit doet u via een architekt, die een project indient bij de gemeente en of provincie. Mocht er op het perceel al een bouwwerk staan, waarvoor ook de gemeentelijke leges zijn afgedragen, dan kunt u het bestaande bouwsel laten aanpassen/verbouwen.

  Na verkrijging van de bouwvergunning dient u binnen 6 maanden met de bouw aan te vangen. Lukt dat niet, dan kunt u wel de bouwvergunning laten verlengen bij de gemeente. Dit kunt u 6x doen. U kunt de bouw dus maximaal 3 jaar uitstellen, zonder uw rechten te verliezen.

  Niemand kan u garanderen of u op de aangekochte over 10 jaar nog mag bouwen. Net als in Nederland of andere Europese landen werken gemeentes en provincien met bestemmingsplannen die van tijd tot tijd wijzigen. Zo kunt u een landelijk stuk grond kopen die wellicht over 10 jaar urbanisabel is/wordt. Anderzijds kan het stuk non-urbanisabel worden verklaard, met de kans dat u niets meer mag bouwen. De wet in Spanje is vrij veranderlijk. Op een eenmaal verstrekte bouwvergunning wordt echter niets meer afgedaan, mocht de wet tussentijds veranderen. Het is dan natuurlijk wel zaak dat u met de bouw aanvangt binnen de geldigheidsduur van uw bouwvergunning.

  Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u met mij contact opnemen.

  Vriendelijke groet,

  Alphons Gerritsen
  0034 626488490

  Anonymous 21 feb 2005, 02:25 - Denunciar
 • bouwgrond spanje

  kijk ook eens op http://www.fleurenhof.nl daar vind je een overzicht van stukken bouwgrond, en luxe villas in spanje. Ook kunnen zij een villa voor je bouwen in Spanje. Regio costa del sol Marbella.

  Leo Inkman 02 oct 2008, 02:15 - Denunciar
Estos foros han sido desactivados. Para publicar una nueva discusión, puedes visitar nuestro foro de España.