Internet

Een internetverbinding aansluiten in België

Internet

Het internetgebruik in België ligt erg hoog. Meer dan tien miljoen Belgen gebruiken dagelijks het internet, wat neerkomt op 89% van de totale bevolking. Er zijn veel providers die verschillende abonnementen en deal aanbieden.

Providers

Internet providers in België bieden verschillende abonnementen aan waarbij je kan kiezen uit verschillende internetverbindingen zoals ADSL, glasvezel en kabelverbinding. De grootste internet providers in zijn Proximus, Scarlett, Orange en Telenet.

AL deze providers bieden abonnementen aan waarbij internet, vaste telefonie, mobiele telefonie en TV inbegrepen zijn.

Wi-Fi bij je thuis

In de meeste gevallen moet je je abonnement maandelijks betalen. Wanneer je een abonnement wil moet je in het bezit zijn van:

  • ID of paspoort
  • adres in België (huurcontract, factuur of een bankafschrift)
  • een rekeningnummer (IBAN)

Wanneer je een provider hebt gekozen, kan je ervoor kiezen om het internet zelf te installeren of je kan aan het bedrijf vragen of een medewerker dit bij je thuis kan komen doen. Dit is altijd gratis.

Wanneer je een woning huurt in België, is de kans groot dat de eigenaar van de woning al internet heeft geïnstalleerd. In dat geval zit het internet meestal inbegrepen in de huur.

Internet onderweg

Mobiel internet in België is over het algemeen vrij snel en 3G en 4G verbindingen zijn over het hele land beschikbaar. Er zijn ook veel openbare plaatsen en café's die gratis Wi-Fi aanbieden.  

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: