Het aankoopproces

Hoe je onroerend goed koopt in Canada

Het aankoopproces

Een woning kopen in Canada is een eenvoudig en duidelijk proces. Je moet echter wel alles op papier zetten.

Zodra je je droomhuis hebt gevonden, dien je schriftelijk een bod te doen. Het is niet nodig om een ​​advocaat te vragen om het aanbod van aankoop voor te bereiden, omdat makelaars je kunnen helpen met dit proces.

Het aankoopvoorstel moet een voorgesteld termijn hebben waarbinnen de koper het aankoopproces wil voltooien. Het moet ook een lijst van alle items die je in het pand wenst te behouden bevatten (in de categorie "opgenomen roerende zaken"). Voeg de veiligheid clausules toe in je aanbod: maak het bod voorwaardelijk tot het gebouw is geïnspecteerd en je je hebt verzekerd van een hypotheek. Je bent verplicht om het aanbod te ondertekenen alvorens het aan de verkoper te overleggen om het juridisch bindend te maken.

Als je geen inwoner van Canada bent, maar je wel op zoek bent naar onroerend goed om te kopen in Canada, is het belangrijk om alle noodzakelijke onderzoeken te doen om te zien wat precies de mogelijkheden zijn. Indien je naar Canada reist voor een eerste aankoop, zorg dan dat je originele en / of gescande kopieën van recente bankafschriften, belastingaangiften en andere persoonlijke documenten mee neemt. Als je een Apple / Mac-gebruiker bent, adviseren wij om Mac fiscale software  van Intuit te overwegen, omdat het nodig kan zijn om de Canadese inkomstenbelasting in te dienen voor het eerste jaar. Dit is een grote hulp om te beginnen. Voor je het weet, ben je een trotse Canadese landeigenaar.

Je moet ook een aanbetaling van 10% van de voorgestelde prijs bij je aanbod doen, die moet worden gestort op een vertrouwde rekening (escrow). Als je je aanbod in wenst te trekken op dit punt, verlies je je aanbetaling en kan er worden gedaagd.

De verkoper kan dan kiezen om je aanbod te accepteren, af te wijzen of een tegenbod in te dienen. Bij een tegenbod kunnen wijzigingen worden aangebracht in de gehele inhoud (roerende zaken, prijs, datum, etc.). Alle wijzigingen worden op papier vastgelegd en ondertekend door de verkoper voordat hij deze papieren aan je retourneert.

Als jullie tot een akkoord komen, moet dit worden vastgelegd in de vorm van een bod van koop en verkoop (Offer of Purchase and Sale)  met vermelding van de prijs, de aanbetaling, de datum van voltooiing en alle overige details. Wanneer dit document is ondertekend door beide partijen, moet het worden verzonden naar een advocaat.

De advocaat zal dan het document goedkeuren en de aanbetaling beschikbaar maken voor de verkoper. Het is ook de plicht van de advocaat om een woning evaluatie uit te voeren en te controleren of de eigenaar alle bezittingen, belastingen en rekeningen van voorzieningen heeft afgewikkeld.

De advocaat zal  dit vastleggen in een Statement of Adjustment, wat de aankoopsom bevestigd en het bedrag wat nog betaald dient te worden. Tevens wordt vastgelegd wat de eventuele voorziene en extra onvoorziene kosten zijn. Uitstaande betalingen dienen door de koper aan de advocaat voldaan te worden via een gecertificeerde cheque. De advocaat zal de betaling overmaken naar de verkoper, de aankoop registreren op jouw naam en de akte en de nieuwe sleutels van het huis aanbieden.

Bijkomende kosten

Bij het kopen van onroerend goed, is een land overdrachtsbelasting van toepassing. Dit varieert tussen 0,5% en 2% van de waarde van het vastgoed, afhankelijk van de provincie. In sommige provincies is een land overdrachtsbelasting helemaal niet van toepassing (Alberta, Nova Scotia en landelijke Saskatchewan).

Juridische kosten zijn onderhandelbaar, maar kunnen oplopen tot 10% van de waarde van het vastgoed, afhankelijk van de provincie, het vastgoed en de complexiteit van de verkoop. Het minimum is 500 dollar en elke partij moet betalen voor hun eigen advocaat. Jouw advocaat zal ook eventuele kosten die namens jou gemaakt zijn, zoals registratie kosten, bij je in rekening brengen.

Onroerend goed prijzen zijn onderhandelbaar tussen 3% en 7% van de waarde van het onroerend goed. Over het algemeen betaalt de verkoper de makelaarskosten, maar bij veel transacties is er sprake van twee makelaars - een voor de verkoper en een voor de koper. Dit komt omdat een makelaar voor iedere opdracht kan werken, zelfs als deze niet opgenomen is in hun kantoor. De makelaars zullen de vergoeding onderling verdelen. Als er slechts één makelaar is, moet hij dit op voorhand duidelijk maken aan de koper en verkoper.

Zowel onroerend goed kosten en nieuwe gebouwen worden onderworpen aan een Goods and Services belasting (6% van de aankoopprijs).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: