Zalando

Werken bij een Online Verzendbedrijf in het midden van Berlijn

Zalando

Zalando is een Online-verzendbedrijf, dat zich in het verkoop van schoenen en mode gespecialiseerd heeft. Met de Sparten Zalando Sports, Zalando Kids en Zalando Beauty heeft de Online Shop zijn bestaande Portfolio verder uit kunnen breiden. Heden ten dage omvat het Portofolio meer dan 1500 merken met meer dan 150.000 producten.

Zalando als arbeidgever

Zalando biedt niet alleen een internationale, maar ook een zeer uitgebreid arbeidsspectrum. In meer dan negen ondernemingsgebieden zoekt Zalando constant naar gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers, die veel verschillende talen beheersen. Onder de ondernemingsgebieden vallen onder andere: human recourse, recht, marketing, PR, IT, Controlling, Conculsting, Mode of Transport en Logistiek. Wie bij Zalando werkt kan een jong en dynamisch team verwachten in een bedrijf met een vlakke hierarchie.

Karriereportal: www.zalando.nl/vacatures/ 

 

De geschiedenis van het bedrijf

In oktober 2008 gaat de Online Shop Zalando.de voor het eerst online. Ze hebben dan nog een overzienbaar assortiment van beschikbare schoenen. Het wordt opgericht door de investeerders David Schneider en Robert Gentz, met hulp van Samwer Brüder. Destijds werden de schoenen nog ingepakt en verzonden vanuit de kelder van hun eerste kantoorgebouw.

Al in november wordt het bestaande assortiment met meerdere schoenenmerken vergroot. Door de blijvende groeiende vraag verhuisde het tot de nok toe gevulde provosorische schoenenopslag in februari 2009. De producten konden daardoor op de dag van de bestelling nog verzonden worden.

Door het succes vergrootte Zalando in lente 2009 zijn verzendgebied uit naar Oostenrijk. In diezelfde tijd breidde het portofolio uit met de Sparten Mode en kleding. Zalando ontwikkelde in september 2009 een TV-reclame, met de slogan: schreeuw van geluk. Het internet verzendbedrijf kreeg daardoor meer bekendheid. In 2010 werd het assortiment nog verder uigebreid met kinderschoenen. Sparte Zalando Sports en Zalando Beauty. Tot eind 2010 groeide de Online Shop uit tot marktleider voor de schoenenverzendingen op het internet.

Door het grote nationale scuces worden tijdens de jaarwisseling van 2011 ook potentiele klanten in Nederland, Frankrijk en Italie benaderd. Middels het Zanlando magazijn en een eigen blog verzorgt het bedrijf zijn klanten ook met nieuws over mode en lifestyle.De jaren 2011 en 2012 staan in het licht van assortimentsuitbreidingen, zoals uitbreidingen naar Groot Britannie, Switzerland, Spanje, Zweden, Denemarken, Polen, Belgie, Finnland en Norwegen. In heel Duitsland worden logistiekhallen gebouwd om de grote vraag tegemoet te kunnen komen. Deze staan in Grroßbeeren, Brieselang und Erfurt. Momenteel werken er bij Zalando ongeveer 4000 medewerkers en werd in Mönchengladbach de eerste steen voor een nieuwe logistiekhal gelegd. Deze zal in herfst 2013 in gebruik worden genomen.

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: