Werkvergunningen

Wie heeft ze nodig

Werkvergunningen

Indien je niet kwalificeert om te leven en werken in Griekenland via je geboorterecht, familieverhouding of als EER inwoner, kan het verkrijgen van een werkvergunning moeilijk of zelfs onmogelijk zijn.

Griekse werkgevers dienen aanvraag te doen voor een werkvergunning namens de niet EER inwoner die zij in dienst willen nemen. Indien je een inwoner bent van een EER land heb je geen officiële goedkeuring nodig om te leven en werken in Griekenland, hoewel je wel een verblijfsvergunning moet hebben. Indien je Griekenland bezoekt voor het vinden van een baan, heb je drie maanden de tijd om werk te vinden of om een bedrijf op te zetten. Zodra je eenmaal werk hebt gevonden, dien je binnen één week aanvraag te doen voor een verblijfsvergunning.

Griekenland heeft een virtuele stop op de werkgelegenheid van niet EER inwoners, welke de laatste jaren versterkt is door de hoge werkloosheid en het feit dat Griekenland gedwongen is om talrijke EER inwoners die werk zoeken te accepteren. Voor het verlenen of vernieuwen van werkvergunningen worden bepaalde factoren in acht genomen, inclusief het niveau van werkloosheid in de relevante beroepcategorie of branche en het aantal vacatures in de beroepscategorie of de branche. Aan bepaalde niet EER inwoners wordt voorkeur verleend, in het bijzonder die van Griekse afkomst of diegenen getrouwd met een Griekse burger.

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: