De hoge telefoonrekening van Spanje

Kan het goedkoper?

De hoge telefoonrekening van Spanje

Er wonen ontzettend veel buitenlanders in Spanje, welke allemaal telefonisch contact onderhouden met hun thuisland. De telefoon is daarom ook vaak een grote uitgavenpost.

Bijna alle telefoonaansluiting in Spanje zijn van Telefónica. Dit bedrijf heeft officieel geen monopoly meer op het gebied van telecommunicatie, maar domineert nog steeds de markt. Nieuwe aansluiting met een ADSL pakket hebben vaak alle lokale en nationale gesprekken gratis inbegrepen. Zij rekenen echter nog steeds extreem hoge tarieven voor internationale telefoongesprekken, helemaal indien deze naar mobiele telefoons zijn.

Indien u veel naar het buitenland belt, kunt u uw telefoonrekening drastisch verlagen door één of meerdere van de volgende opties in gebruik te nemen:

  1. Pre-paid telefoonkaarten
  2. Voorkiesnummers
  3. Alternatieve aanbieders

Uiteraard hebben al deze opties hun voor en nadelen. Om u een beter beeld te geven van hoe deze opties werken, en u te helpen de voor u juiste optie te kiezen, volgt hieronder een korte uitleg.

Pre-paid telefoonkaarten

U kunt via lokale winkels en op internet telefoonkaarten kopen. Deze kaarten hebben een pin-code en inbelnummers. U draait het inbelnummer, voert de pin-code in, en draait daarna het nummer van uw bestemming.

Het grote voordeel van deze kaarten is dat zij de laagst mogelijke tarieven bieden. Een ander voordeel is dat u uw telefoonrekening compleet onder controle heeft, daar u vooraf voor het beltegoed betaalt.

De nadelen zijn dat u elke keer éérst het inbelnummer moet draaien, dan de pin-code, en dan pas het telefoonnummer. Veel mensen vinden dit vervelend. Een ander nadeel is dat er vaak belminuten verdwijnen, en er eventueel starttarieven en eindtarieven per gesprek berekend worden, en dat het krediet op deze kaarten maar voor een bepaalde tijdsduur geldig is. Hoe dan ook, u zult veel geld besparen met een telefoonkaart, zeker indien u naar mobiele telefoons belt.

Voorkiesnummers

Deze speciale nummers (beginnende met 902) bieden u de mogelijkheid internationaal te bellen tegen nationaal tarief. De kosten voor het bellen van een 902 nummer zijn 4 Eurocent per minuut in het daltarief en 6,7 Eurocent per minuut in het Piektarief vanaf een vaste telefoonlijn. Na het bellen van een 902 nummer voert u een 1 in, en daarna het gewenste telefoonnummer (met de landcodes, 0032 voor België, en 0034 voor Nederland). De internationale verbinding is dan geheel gratis. U betaalt dus alleen het bovengenoemde tarief.

Het grote voordeel is dat u geen contract hoeft af te sluiten, en dat het ook vanaf mobiele telefoons werkt (vanaf een mobiele telefoon kost het 22 Eurocent in het daltarief en 36 Eurocent in het piektarief). Een voorbeeld van deze service is het 902999007 nummer. U kunt het direct uitproberen.

Het grote nadeel van dit nummer is dat u er geen mobiele telefoons mee kunt bellen (Noord Amerika, Argentinië en China uitgezonderd). Een ander nadeel is dat het niet naar alle landen werkt, maar naar Nederland en België wel.

Alternatieve aanbieders

Er zijn bedrijven in Spanje die je de mogelijkheid bieden via hun telefoonlijnen te bellen zonder van telefoonbedrijf te veranderen. Dit voorbeeld kennen de meesten al, daar het in Nederland en België al veelvuldig gebruikt word. Hier in Spanje zijn deze opties ook beschikbaar. Een voorbeeld is Konnekt, een bedrijf van Nederlanders gevestigd in Spanje.

Het grote voordeel is dat u direct het telefoonnummer kunt bellen, zonder toegangsnummers en of pin-codes te gebruiken. Ook zijn de tarieven vaak heel laag.

Het enige echte nadeel van dit soort diensten is dat je een contract moet tekenen met de aanbieders van deze diensten. De contracten hebben echter meestal geen minimale tijdsduur, en kunnen dus op elk moment geannuleerd worden.

Wacht dus niet langer, en begin te sparen door één van de bovengenoemde diensten in gebruik te nemen.

This article has been submitted by Just Landed

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: