Onbekende steden in Spanje

Top 5 bestemmingen

Onbekende steden in Spanje

Spanje beschikt over een breed scala aan steden en dorpen van Salamanca tot het bruisende centrum van Madrid. Er zijn veel steden en dorpen in Spanje die onbekend zijn voor expats en toeristen. Hier onthullen we de relatief onbekende steden in Spanje en wat deze steden aanbieden.

Tarragona

De stad Tarragona is gelegen in het zuiden van Catalonië, in Noord-Oost Spanje, aan de Costa Dorada. De stranden met prachtig zand zijn ideaal voor een zonovergoten toevluchtsoord. Bezoekers moeten het centrum van Tarragona niet over het hoofd zien, want deze stad biedt fascinerende historische overblijfselen, dat een weerspiegeling is van het rijke historische verleden van Spanje.  De Romeinse overblijfselen uit Tarraco ( toenmalige naam van de stad) staat op de Werelderfgoedlijst. Het oude Romeinse aquaduct, dat bekend staat als Pont de les Ferreres, geeft u de kans om de belangrijke geschiedenis van de stad te ervaren.

U moet zeker Tarragona bezoeken als u een cultuurliefhebber bent. De stad heeft talloze musea en religieuze gebouwen zoals het National Archaeological Museum of Tarragona. Er zijn talloze natuurparken en tuinen in Tarragona,  zoals Parque de Camp de Mart, een groene omgeving met een vijver en een wandelpad voor honden, voor als u het fijn vind om van de natuur te genieten.

Almería

Almería is een stad in Andalusia gelegen in het zuidoosten van Spanje aan de Middellandse zee. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Almería. Almería beschikt over verschillende landschappen van kust tot bergachtige uitzichten.

Van de rustige stranden in Cabo de Gato tot aan de Piedmonts van Alpujarra. Almeria biedt zon, zee, strand en bergen in één provincie. De regio heeft een rijk cultureel erfgoed,  dat men terug vindt in de Feniscische en Griekse nederzettingen. Het beroemde kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw. Het is zeker aan te raden om de goudmijnen van Rodalquiral en het spectaculaire Alcazaba kasteel te bezoeken. Het populaire Andalusische festival genaamd “Feria de Almeria” begint half augustus met vuurwerk, muziek, drankjes, paardrijden en ander amusement. Dit is een perfecte manier om cultuur te proeven.

Denia

Denia is gelegen in de provincie van Alicante aan de Costa Blanca. De stad heeft een overvloed aan feesten zoals, Bous a la mar ( stieren van de zee), een bekend stierengevecht festival dat plaatsvindt langs de kust in Juli. Bewonder het spectaculaire uitzicht bij de haven en geniet van de wandelpaden in Montog en Torre del Gerro. Shopping liefhebbers kunnen de winkelstraat van Denia verkennen en de oude vismarkt met een visveiling bezoeken.

De kustlijn van 20 km heeft rots en zandstranden en een boulevard langs de haven.  Een groot trekpleister is het kasteel van Denia waar cultuurliefhebbers ongetwijfeld zullen genieten, daarnaast heeft Denia ook een archeologisch museum met gastronomische hoogtepunten van de stad. Door de perfecte locatie van Denia betekent ook dat u Mallorca of Formentera kunt verkennen per veerboot vanuit de haven.  

Valladolid

Deze eigenzinnige stad is gelegen in de regio van Castilla y Leon dat twee uur van Madrid vandaan is. De stad wordt niet vaak bezocht door toeristen, maar het heeft veel te bieden en daarnaast speelt deze stad een belangrijke rol in de Spaanse geschiedenis. Valladolid speelt een belangrijke rol als het gaat om historische figuren zoals Christopher Columbus die in Valladolid overleed in 1506. De auteur Miguel de Cervantes heeft een museum toegewijd aan Columbus. Bezoekers kunnen een rustige wandeling maken door de straten maar kunnen ook Campo Grande Park bezoeken met veel flora in een rustgevende omgeving.

Het is zeker de moeite waard om de stad te bezoeken tijdens Holy Week (Pasen), vanwege de religieuze gewoontes. Optochten vinden plaats in een rustige sfeer, begeleid met muziek en het is daarnaast een spirituele gebeurtenis. De rivier is een ideale locatie met een strand waar men kan genieten van een gezellige  sfeer en van de wijnen uit de Provincie Vega Sicilia. Dit is voornamelijk voor men die de voorkeur geven aan een ontspannende vakantie.

Murcia

Murcia is een stad en een gemeente in het zuidoosten van Spanje. Murcia staat bekend om de vriendelijkheid van haar inwoners, ook wel Murcianos genoemd. De stad is gemakkelijk te verkennen te voet, omdat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand zijn, zoals Paseo del Malecón langs de rivier Segura en de bekende straat Calle Trapería. In Mercia bevindt zich het adembenemende kathedraal van Murcia van de barok periode, kerken zoals Santa Ana, San Andrés en San Miguel.

In banketbakkerijen kan men veelvoorkomende zoete pasteitjes vinden. Dit is een fijne traktatie voor fijnproevers. De Trapería en Platería straten zijn het mecca voor winkelliefhebbers vanwege talloze tapas outlets. De pleinen en smalle straatjes zijn karakteristieken voor de charme van de stad.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: