Spaans leren

Tipt & Trucs voor het leren van de taal

Spaans leren

Een taal leren is voor iedereen een uitdaging. Zoals geldt voor elk land, om er het meeste van te maken in Spanje, heb je ongetwijfeld een basisniveau Spaans nodig.

Zelfs in de meeste toeristische gebieden, zijn er veel situaties waarin Spaans nodig is, voor het krijgen van een telefoonaansluiting tot het omgaan met overheidsinstellingen. In sommige omstandigheden, zoals bij het vinden van een flat of het geven van route-aanwijzingen aan een taxibestuurder, is het echt hulpvol indien je probeert Spaans te spreken. Los van deze praktische overwegingen, zul je veel meer genieten van het leven in Spanje wanneer je kunt communiceren.

Hoe leer je Spaans

Van taalboeken tot videocassettes tot een online cursus, wijden letterlijk honderden bedrijven zich aan het helpen van mensen om te leren lezen en schrijven in het Spaans. Jammer genoeg, ondanks hun beweringen, zijn er geen gemakkelijke trucs of korte wegen naar succesvol leren. De enige manier is eenvoudigweg zich op de taal te storten en om te oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. Lees kranten en tijdschriften. Kijk televisie en films. Luisteer naar de radio. Klets met de buren. Voortdurend Spaans horen en oefenen is noodzaak. Hoe meer je jezelf in situaties plaatst waar je moedertaal niet kunt gebruiken, des te sneller je Spaans zult leren.

Leren door televisie te kijken

Televisie kijken is waarschijnlijk de snelste manier om je niveau van het begrijpend luisteren te verhogen. Het is gratis en je hoort gegarandeerd mensen die natuurlijk (en snel) spreken. Verwacht niet alles te begrijpen, vooral niet als het gaat om praatprogrammas, aangezien dit moeilijk is voor mensen met een hoog niveau Spaans. Des te meer je luistert en kijkt, des te sneller je woorden en zinnen oppikt. Je zult verrast zijn hoe moeiteloos het kan zijn om op deze manier te leren.

Taalcursussen

Om mee te beginnen, schrijven vele mensen zich in voor een Spaanse taalcursus. Met plaatselijke universiteiten die taalcursussen aanbieden en de speciale taalscholen, zijn er vele verschillende opties om uit te kiezen. Cursussen worden bijna uitsluitend in het Spaans gegeven, zelfs voor beginners, dit zal je moeten helpen om te wennen aan de Spaanse klanken en uitspraken.

Indien je een basiskennis van het Spaans in een korte tijd moet opdoen, hebben deze scholen gewoonlijk intensieve cursussen die je een "snelle start" in de taal zullen geven. Anders is het beter om geleidelijk aan gedurende een langere periode te leren.

Zoals bij andere bronnen voor taal, is succes bij het leren puur afhankelijk van je eigen inspanning. Echt je best doen om zoveel mogelijk je Spaans te oefenen, zowel in als buiten het klaslokaal zal snel je vaardigheden verbeteren.

Indien je weinig tijd hebt, of het idee van een taalcursus je niet aanspreekt, raden wij nog steeds aan zo veel mogelijk persoonlijk contact met Spaanse mensen te onderhouden. De grammatica regels leren is prima, maar niets is beter dan praktische ervaring. Taaluitwisselingen, intercambios genoemd, zijn de perfecte manier om te garanderen dat je elke week Spaans oefent. Je wordt dan met een Spaanse persoon gekoppeld die jouw taal wil leren. Dit is ook een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken. De meeste universiteiten en taalscholen hebben lijsten van Spanjaarden die hier aan mee willen werken of hebben op zijn minst een prikbord met mededelingen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: