Noodgevallen

Alarmnummers en ambulance

Noodgevallen

Op het nummer 112 kan je de ambulance bereiken. Als de omstandigheden het vereisen kan je beroep doen op een taxi.

De kwaliteit en de antwoordtijd van de Turkse ambulance hangt af van het ziekenhuis dat ermee in verbinding staat. De wachttijd is langer bij de openbare ambulance en hun diensten zijn niet kwaliteitsvol. De privé ambulance daarentegen levert een snellere dienst en heeft betere medische voorzieningen. Wees in ieder geval voorzichtig bij het raadplegen van de ambulance. Serieuze omstandigheden kunnen soms een kwestie van leven en dood zijn.

Als je toestand niet levensbedreigend is (als je in een gebied woont waar met een trage ambulance dienst) kan je een taxi bellen. Dit kan misschien wel sneller zijn maar een taxi levert toch niet dezelfde diensten als een ambulance. Hou in elk geval rekening met je toestand en de antwoordtijd van de lokale ambulance voor je opteert voor een taxi.

Istanbul heeft een grote variëteit aan private ambulancediensten (zoals het Internationaal Ziekenhuis en Medline). De beschikbaarheid is echter wel een probleem in Ankara, Izmir en kleinere steden. Daarenboven zijn er lucht ambulancediensten in Turkije zoals: Doruk Air, International SOS Assistance en Medline Ambulance Service.

Bekijk allesinds de mogelijkheden vooraleer je naar Turkije gaat en hou de belangrijke nummers bij de hand mocht er een noodgeval zijn.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: