Vergeet Brexit!

Studenten kiezen nog steeds voor Londen

Vergeet Brexit!

Londen is lang één van de meest populaire bestemmingen voor internationale studenten geweest. Jarenlang zijn mensen vanuit alle hoeken van de wereld naar Londen afgereisd om onderwijs op topniveau te genieten op de Britse universiteiten en taalscholen van wereldklasse.

Sinds het Britse Brexit-referendum in juli 2016 vreesde men dat er een eind zou komen aan deze toestroom van internationale studenten. Potentiële effecten van het verlaten van de Europese Unie (EU) door het Verenigd Koninkrijk, zoals een mogelijke stijging van het internationale collegegeld en een daling van de studiefinanciering, kunnen Londen immers een veel minder aantrekkelijke plaats maken om te studeren voor zowel EU- als niet-EU-studenten.

Uit cijfers van vorig jaar blijkt echter dat deze angsten tot dusver ongegrond zijn. In 2016/2017 kozen meer dan 100.000 internationale studenten om in Londen te gaan studeren, wat een stijging is ten opzichte van 2014/2015 en vergelijkbaar met het aantal van 2015/2016. Inschrijvingen vanuit Azië en Zuid-Amerika stegen ten opzichte van voorgaande jaren en een groot aantal studenten uit de hele EU bleven zich inschrijven op de beste universiteiten van Londen.

Studeren in het buitenland  en voornamelijk in Londen blijft ook enorm populair om te doen bij taalscholen, zoals bijvoorbeeld Education First (EF). Duizenden internationale studenten blijven deelnemen aan hoogkwalitatieve taalcursussen Engels en Engelstalige stages.

Waarom is Londen, ondanks zorgen over de Brexit, nog steeds zo'n populaire bestemming voor internationale studenten? Het Britse onderwijs blijft aantrekkelijk omdat toonaangevende instellingen, zoals de London School of Economics en Imperial College London, nog altijd onderwijs van topkwaliteit bieden - met of zonder Brexit. Wat de taalscholen in Londen betreft, is er natuurlijk geen betere plek om Engels te leren dan in de stad van Shakespeare.

Van de iconische monumenten en rijke geschiedenis van de stad tot de wereldberoemde restaurants en het bekende uitgaansleven, Londen is een geweldige stad om in te studeren en dat zal ook zo blijven. Zoals de Algemeen Directeur van Universities UK stelt: ‘Londen blijft één van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld voor getalenteerde, internationale studenten.' Brexit of geen Brexit, mensen willen nog steeds in Londen studeren.

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: