Ziekteverzekering

Hoe dek je jouw medische uitgaven in de VS?

Ziekteverzekering

Bij je verhuis naar de VS zou je eerste prioriteit de ziekteverzekering moeten zijn. Medicatie, dokters en ziekenhuizen zijn verschrikkelijk duur. Zorg er dus voor dat je gedekt wordt voor ziekte en noodgevallen.

De ziekteverzekering is eveneens verplicht voor alle internationale studenten in de VS. Je zal dus niet kunnen studeren zonder dat je er één hebt.

Er is geen gratis of gesubsidieerde ziekenzorg in de VS (behalve een paar uitzonderingen). Je zal dus een private verzekering moeten aangaan. Deze polissen zijn heel duur en het is beter om je nationale ziekteverzekering uit te breiden van je verblijf in de VS. Zonder jouw verlenging zal je nationale verzekering niet de medische kosten in de VS dekken, aangezien ze diegene van je thuisland zullen overschrijden.

Er zijn mogelijk een aantal opties bij het nemen van een Amerikaanse verzekering. Bestudeer dus elke optie heel goed vooraleer je er één neemt. Het internet is een goede manier om te zoeken want zo kan je makkelijk prijzen terugvinden. De factoren die de tarieven zullen beïnvloeden zijn; je gezondheid in het verleden en de staat waarin je leeft.

Als je aan het werk bent is er een kans dat jouw bedrijf de kosten van de verzekering met jou deelt. In vele gevallen is dit dan ook voordelig voor de werknemer. Sommige bedrijven zullen je laten kiezen tussen meer dan één verzekeringsmaatschappij. Praat met je collega's en tracht te weten te komen wat de beste maatschappij is voor jou. De verzekering zal jou en je familie dekken zolang dat je in het bedrijf werkzaam bent. Als je ontslag neemt of job verliest mag je de verzekering behouden maar je zal wel zelf opdraaien voor de volledige kost.

Bewijs van verzekering

Zorg altijd voor een bewijs van je verzekering wanneer je werkt in de VS. Indien niet, zal je verplicht zijn om een groot voorschot te betalen wanneer je naar het ziekenhuis of de dokter gaat. Geen enkele arts neemt het risico om jou te behandelen zonder een garantie te hebben dat jij betaalt.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: