Diensten

Cheques, creditcards en vreemde valuta

Diensten

Vreemd genoeg worden cheques en creditcards in Zwitserland erg weinig gebruikt. Bijna alles word met contant geld betaald.

De meest gebruikte creditcard in Zwitserland is de Eurocard, welke je bij bijna alle banken kunt krijgen, daarna volgen Visa, Diners Club en American Express. Een Eurocard kost ongeveer CHF 50 per jaar, een Visa of American Express kaart meestal iets meer.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je huidige creditcard in Zwitserland gebruiken, maar als je van plan bent lang in Zwitserland te blijven, dan is het wel zo handig om je rekeningen direct van een Zwitserse bank te krijgen.

Valuta

De Zwitserse munt is de Zwitserse Frank ( Schweizer Franken, franc Suisse), welke de afkorting CHF draagt. De Zwitserse Frank heeft sinds 1973 vrij mogen fluctueren op de markt, en is sinds een van de sterkste valuta in de wereld geworden. 1 Frank bestaat uit 100 centen ( Rappen, centime).

Je kunt de Zwitserse Franken makkelijk wisselen voor andere valuta bij banken, pinautomaten, winkelcentra en vliegvelden. Wil je geld naar het buitenland overmaken, dan krijg je waarschijnlijk een betere wisselkoers bij het postkantoor dan bij een bank.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: