Internetcafés

Thuis geen internet? Op naar een internetcafé

Internetcafés

Als je thuis geen computer of internetverbinding hebt, kun je makkelijk naar een internetcafé gaan. Ze zijn meestal niet duur, en je kunt ze bijna overal vinden, vooral in de centra van steden.

Internetcafés zijn zo populair geworden dat veel winkels en belhuizen een aantal computers met internetverbinding aan hun klanten beschikbaar hebben gesteld. Echter, de beste plaats om te internetten is bij een internetcafé met 20 of meer computers, daar de snelheid en de prijs vaak gunstiger zijn.

Cafés rekenen tussen de CHF 2.00 en 5.00 per uur. Als je betaald hebt voor een bepaalde tijd, verlies je de resterende tijd wanneer je het café verlaat. Ben je van plan lang te internetten, dan is het vaak gunstig om een speciaal meer-uren-pas te kopen. Deze passen kun je meestal kopen voor 5 of 10 uur, en ze hebben een lager uurtarief. Je zult ook niet je overige minuten kwijtraken indien je de pas niet in 1 sessie opmaakt.

Voor het betaalde bedrag krijg je meestal alleen toegan tot de computer en het internet. Bijna al het overige moet apart voor betaald worden: printen, scannen, en zelfs gegevens naar diskette kopiëren. Sommige grote internetcafés brengen zelfs het gebruik van office programma's zoals Word of Excel in rekening.

Waarschuwing: Internetcafés zijn erg populair bij zakkenrollers. Let daarom goed op je rugzak, portomonnee, en mobiele telefoon.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: