Het Oostenrijkse zorgsysteem

Een overzicht van het zorgsysteem in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om een goed zorgsysteem. Alhoewel Oostenrijk de laatste jaren heeft bezuinigd in de zorg zijn de zorg en sociale voorzieningen toch van hoge kwaliteit. Er is een groot netwerk van ziekenhuizen en artsen die zelfs in de meest kleine gebieden gevestigd zijn.

Wanneer je lid bent van de Europese Unie en je bent op vakantie of tijdelijk in Oostenrijk, dan heb je automatisch recht op basis zorg. Een zorgpas van je zorgverzekering is noodzakelijk om aan te tonen dat je verzekerd bent in het land van herkomst.

Iedereen die in Oostenrijk woont moet zich laten informeren over zorgverzekeringen. Een zorgverzekering is onderdeel van de sociale voorzieningen in Oostenrijk. Het bedrag dat je moet betalen hangt af van waar je werkzaam bent. De sociale voorzieningen kunnen meerdere zaken dekken zoals ongevallen, pensioen en werkloosheidsverzekering. Basiszorg en de tandarts in openbare ziekhuizen worden gedekt, ook een bezoek aan een specialist wordt gedekt. Het hangt af van het inkomen van een verzekerde hoeveel de verzekering dekt in geval van een ongeval.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed