Apothekers

Advies en medicijnen

Voor kleinere kwaaltjes kan je terecht bij apothekers (drogist) in Brittannië. Zij geven je advies en de nodige geneesmiddelen. Je kan ook bij hen de door jouw dokter voorgeschreven medicijnen aankopen.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er drie categorieën van medicijnen; voorgeschreven medicijnen door een dokter, diegene die moeten verkocht worden onder toezicht van een apotheker en diegene die men vrij kan verkrijgen (en die men kan kopen in supermarkten en bij dagbladhandelaars etc.).

NHS voorschriften voor medicijnen worden aan een vast tarief aangerekend (6,30 pond op het moment wanneer ze worden geschreven). Jongeren onder de 16 jaar, gepensioneerden (mannen ouder dan 65 en vrouwen ouder dan 60), of studenten onder de 19 jaar hebben recht op gratis voorschriften. Bovendien is dit gratis voor zwangere vrouwen (of het vorige jaar bevallen bent), mensen met een permanente handicap of een medische ziekte (zoals diabetes) en voor mensen die een laag inkomen hebben of uitkeringen krijgen van de staat.

Men kan de openingsuren van apothekers zien op hun deuren en in lokale kranten. Bij een noodgeval kan je jouw huisarts contacteren of de lokale politie als je medicijnen nodig hebt en alle apothekers zijn gesloten.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed