Sollicitaties

Indruk maken op een Zwitserse werkgever

Je sollicitatiebrief en je CV zijn min of meer je "visitekaartje" bij het zoeken naar een baan. Let daarom op de verschillen in Sollicitatiebrieven en CV uit je eigen land en die in Zwitserland.

Indien je dus succesvol wilt zijn in het vinden van een baan, dien je daar rekening mee te houden. Volg het advies van de professionals in deze sector op.

Zorg dat je sollicitatie zo compleet mogelijk is (sollicitatiebrief, CV, kopieën van diploma's enz.) en dat het in de juiste handen binnen de organisatie terecht komt. Zorg dat het geheel er netjes en verzorgd uitziet. De éérste indruk die een werkgever van je heeft is heel belangrijk!

Sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is een heel belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Je verteld hierin wat je bedoelingen zijn, wat je gestudeerd hebt, wat voor ervaring je hebt, en in welke mate je beschikbaar bent. Je dient daarom je interesse in de vacature kort en krachtig te communiceren.

Het doel van de sollicitatiebrief is de lezer ervan te overtuigen dat jij de juiste/beste persoon bent om de vacature in kwestie te vullen. Wat je schrijft dient daarom informatief, en overtuigend zijn. Maak je motivatie duidelijk kenbaar, en zorg dat de lezer meer over je wil weten. Vergeet niet een persoonlijk tintje in te brengen.

Maak je verwachtingen met betrekking tot de functie kenbaar. Laat zien wat je sterke punten zijn voor deze functie, en als het nodig is, laat dan weten waarom je van baan wilt veranderen. Het geheel dient niet langer dan 1 A4tje te zijn (en dient alleen met de hand geschreven te worden als de werkgever daarom vraagt) en zorg ervoor dat er geen spelfouten in staan.

Curriculum vitae

Eenvoud, en precisie zijn belangrijk voor een goede CV. Een goede CV dient de volgende elementen te bevatten:


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed