Een bankrekening openen

Hoe open je een Zwitserse bankrekening?

Ben je van plan om lang in Zwitserland te blijven, dan is een van de eerste dingen die je moet doen, een bankrekening openen. Je zult het voor vele transacties nodig hebben, zoals het betalen van je huur, en het ontvangen van je salaris.

Het openen van een bankrekening is in Zwitserland erg makkelijk. Je kunt gewoon een bank binnenlopen en vertellen dat je een rekening nodig hebt. Soorten rekening omvatten de volgende:

Vreemde valuta rekeningen

Je kunt in Zwitserland ook een rekening openen in vreemde valuta. In de meeste gevallen krijg je op deze rekeningen echter geen rente uitbetaald, en de kans dat je geld minder waard word in Zwitserse franken is erg klein, daar dit één van de sterkste valuta in de wereld is. Dus een rekening in vreemde valuta bied waarschijnlijk erg weinig voordeel.

Veel banken hebben ook meerde rekening soorten die niet binnen een categorie vallen. De tarieven die banken voor hun verschillende diensten rekenen kunnen van bank tot bank erg variëren, dus vraag naar de tarieven, en vergelijk ze.

Studentenrekeningen

Er zijn vaak speciale aanbiedingen voor studenten en jongeren, je betaald dan vaak weinig of helemaal geen vergoeding voor de verleende diensten. Kijk rond, en vraag naar speciale aanbiedingen.

Bankafschriften worden meestal maandelijks verstuurd. Met een salarisrekening krijg je het meestal per kwartaal. Aan het einde van het jaar krijg je normaalgesproken een lijst met alle betaalde vergoedingen, rentes, en ingehouden belastingen. Je kunt alle informatie bij Zwitserse banken opvragen in het Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Bankpasjes

Bij de meeste rekeningen krijg je gratis een bankpas ( Bankkarte, carte bancaire). Je kunt deze pas gebruiken om geld op te nemen in de pinautomaten, en voor andere transacties bij de automaten van jouw bank.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed