De eerste stappen

Bezoekersvisum nodig? Hoe vraag ik er een aan?

Of je een bezoekersvisum nodig hebt om Canada binnen te komen hangt af van je nationaliteit. Hoewel de eisen en voorwaarden vaak veranderen zal dit artikel je helpen achterhalen of je een bezoekersvisum nodig hebt of niet, en zo ja, hoe je het aan kunt vragen.

Bezoekersvisum

Jaarlijks wordt Canada bezocht door meer dan 35 miljoen mensen. Studenten, werknemers en toeristen voelen zich aangetrokken tot het land. Echter niet iedereen heeft een bezoekersvisum nodig om Canada binnen te komen. Of je er een nodig hebt is afhankelijk van je nationaliteit, je land van herkomst, het doel van je bezoek en van verschillende internationale afspraken tussen Canada en jouw land van herkomst.

In Canada wordt een bezoekersvisum een tijdelijke verblijfsvergunning (Temporary Resident Visa – TRV) genoemd. Het document wordt uitgegeven door Canadese consulaten, de hoge raad en de ambassades in het land van herkomst. Dit gebeurt in naam van en in samenwerking met het CIC (Citizenship and Immigration Canada). De volgende visums en vergunningen vallen onder tijdelijke verblijfsvergunningen (TRV’s):

Hoe kom ik aan een bezoekersvisum?

In Canada is het CIC verantwoordelijk voor het reguleren en het aanbieden van informatie over visums aan studenten, werknemers, toeristen etc. Het CIC heeft een standaard procedure voor aanmeldingen die worden ingediend buiten Canada. Met een standaard aanmeldingsformulier is het mogelijk om je aan te melden voor één van de vier bovengenoemde TRV visums of vergunningen. Voor meer informatie over de TRV’s en voor de aanmeldingsformulieren kun je terecht bij de Canadese consulaten, de hoge raad en de plaatselijke ambassades.

This means that you use a single form to apply for any of the above visas and/or permits. Any consulate, high commission or embassy of Canada will be able to provide you with the necessary information and forms to apply for a Temporary Resident Visa.

Let op: de provincie van Quebec heeft een andere procedure voor het verstrekken van studie- en werkvergunningen. Als je van plan bent Quebec te bezoeken dan moet je éérst om toestemming vragen bij het immigratiekantoor van Quebec voordat je een CIC aanmeldingsformulier invult. Voor meer informatie kun je terecht bij het Canadese consulaat of de ambassade.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed