Studentenvisums

Studentenvisums voor Canada

Als je van plan bent om in Canada te studeren en je niet de Canadese nationaliteit hebt dan heb je wellicht een studentenvisum nodig.

Ieder jaar komen meer dan 130,000 studenten naar Canada om te studeren aan diverse universiteiten, hogere scholen, middelbare scholen en privé instellingen. Ook komen vele anderen naar Canada om de nationale talen; Frans of Engels te studeren. Canadezen stellen de aanwezigheid van deze studenten zeer op prijs omdat ze een grote diversiteit van cultuur en kennis met zich meebrengen. De provincies waarin de universiteiten en scholen zijn gevestigd, zijn verantwoordelijk voor het functioneren van deze instellingen.

Wie heeft een studentenvisum nodig?

Als je van plan bent om in Canada te gaan studeren voor een periode langer dan 6 maanden dan ben je verplicht om een studentenvisum aan te vragen bij het Canadese consulaat, de hoge raad of de ambassade. Wanneer je van plan bent om in Canada rond te reizen voor een periode korter dan zes maanden met een toeristenvisum en daarna te studeren voor een periode langer dan zes maanden dan is het raadzaam om vóór je geplande aankomst een studentenvisum aan te vragen. Wanneer je dit niet doet dan loop je de kans dat je het land moet verlaten om alsnog een studentenvisum aan te vragen.

Wie heeft geen studentenvisum nodig?

In sommige gevallen ben je niet verplicht een studentenvisum aan te vragen. Een voorbeeld is wanneer je voor een periode korter dan 6 maanden wilt studeren. Je moet dan wel je cursus afronden binnen deze 6 maanden. Je hebt ook geen studentenvisum nodig als je minderjarig bent, al in Canada bent en wanneer je ouders de aanvraagprocedure voor een verblijfsvergunning al hebben gestart. Tot slot, heb je ook geen studentenvisum nodig als je een personeels- of familielid bent van een buitenlandse afgezant (geaccrediteerd door de Department of Foreign Affairs and International Trade) van Canada.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed