Solliciteren

Hoe reageer ik op een vacature in Canada?

Canadezen zijn trots op het feit dat de Canadese samenleving een open en eerlijke samenleving is. Dit zie je terug op de banenmarkt waar de baan gaat naar de persoon die hier het meest geschikt voor is. Vergroot je kansen op een baan door dit artikel zorgvuldig te lezen.

Een gebruikelijke manier om een sollicitatiegesprek aan te vragen is door het opsturen of overhandigen van een Curriculum Vitae (CV) bij je potentiële werkgever. Een CV moet een beknopt en precies overzicht weergeven van je kwaliteiten en (werk)ervaringen zodat deze in één oogopslag te zien zijn.

Zorg ervoor dat je CV specifiek gericht is op de baan waar je naar wilt gaan solliciteren. Wanneer je reageert op meerdere vacatures is het verstandig om die kwaliteiten en ervaringen te noteren die van belang zijn voor je potentiële baan. Je kunt zelf een CV maken of dit door een professional laten doen. Het is altijd verstandig om je CV door meerdere personen te laten nakijken voordat je het document opstuurt.

Vaak is een motivatie- of sollicitatiebrief specifiek gericht op het bedrijf waarvoor je solliciteert, ook vereist. In deze brief geef je aan waarom jij het meest geschikt bent voor de baan en ga je verder in op je kwaliteiten die interessant zouden kunnen zijn voor je potentiële werkgever.

Het kan zijn dat je sollicitatie verschillende (bekwaamheids)toetsen met zich meebrengt. Mocht dit het geval zijn probeer dan vooraf zoveel mogelijk informatie in te winnen over deze toetsen zodat je beter weet wat je te wachten staat. Met deze voorbereiding ben je beter in staat om een optimale prestatie te leveren.

Sollicitatiegesprekken in Canada

Tijdens het sollicitatiegesprek moet je je potentiële werkgever ervan zien te overtuigen dat jij het meest geschikt bent voor deze baan. Sollicitatiegesprekken kunnen erg verschillen tussen werkgevers, afnemers van sollicitatiegesprekken en de functie waarnaar je solliciteert. Echter de meest voorkomende procedure is het houden van twee sollicitatiegesprekken, één Human Resource (HR) sollicitatiegesprek en één sollicitatiegesprek met de manager welke de vacature heeft. Door twee aparte sollicitatiegesprekken te houden kan de werkgever optimaal bepalen wat jouw kwaliteiten zijn om daarna te kunnen beslissen of je geschikt bent voor de baan.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed