Een netwerk kiezen

Lokale- en (inter)nationale belpakketten

Concurrentie op de lokale- en (inter)nationale telefoonmarkt is groot. De introductie van het Voice over Internet Protocol (VoIP) zal waarschijnlijk de telefoonmarkt doen veranderen en de prijzen verder doen dalen.

Het standaardtarief is bij alle aanbieders ongeveer hetzelfde. Je kunt verwachten tussen de C$30 en C$45 (exclusief belasting) kwijt te zijn aan het abonnement van je algemene vaste lijn, waarmee je ongelimiteerd kunt bellen binnen je telefoonzone (area code).

Wanneer je een telefoonlijn aanvraagt moet je kunnen aantonen dat je de rekening kunt betalen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bankafschriften te tonen. Wanneer je hier niet toe in staat bent zul je waarschijnlijk gevraagd worden om een borg te betalen. De hoogte van deze borg hangt af van hoe vaak je denkt de telefoon te gebruiken. De borg wordt – als je altijd netjes betaald hebt – na een jaar (inclusief rente) terugbetaald.

Diverse telefoonbedrijven bieden verschillende (telefoon)diensten aan in verschillende Canadese provincies. De onderstaande lijst geeft de verschillen aan:

Nationale en internationale diensten

Het is in Canada mogelijk om een andere telefoonaanbieder te kiezen voor het (internationaal) bellen op lange afstand. Er zijn echter vele mogelijkheden en het is verstandig om je wensen op een rijtje te zetten voordat je een aanbieder kiest. Ga voor jezelf na hoe vaak en waar je in de toekomst naartoe zult gaan bellen. Met deze informatie zal het gemakkelijker zijn om een gepaste aanbieder te vinden.

Er zijn diverse aanbieders van internationale telefonie. BellCanada, Sprint Canada, Allstream en Primus zijn hier enkele voorbeelden van. Als je weet welke steden/landen je vaak zult gaan bellen kun je korting krijgen tot wel 80% (van het maximum tarief per minuut).

Veel aanbieders maken reclame op TV voor voorkiesnummers waarmee je korting ontvangt op (inter)nationale gesprekken. Deze voorkiesnummers bestaan meestal uit zeven cijfers en/of letters, zoals 10-10-XYZ. Je draait het voorkiesnummer voordat je aan een (inter)nationaal gesprek begint. Let op: als je vergeet het voorkiesnummer in te toetsen wordt het normale tarief in rekening gebracht. Je dient ook op de duur van het gesprek te letten. De meeste aanbieders die werken met een voorkiesnummer bieden pas korting aan als het gesprek langer duurt dan 20 minuten. Wanneer het gesprek van kortere duur is kan het zijn dat je alsnog een hoog tarief moet betalen.

Voor (inter)nationale gesprekken kun je ook gebruik maken van VoIP (Voice over Internet Protocol) en in sommige gevallen kan dit eveneens kortingen met zich meebrengen. Het kan zijn dat sommige VoIP aanbieders initiële investeringen vereisen, zoals het aanschaffen van speciale telefoons en/of extra routers.

Een andere optie is het gebruik van (internationale) telefoonkaarten waarmee je met korting internationaal kunt bellen. Deze kun je kopen bij de gebruikelijke adressen in de grote steden. De functies en tarieven kunnen erg verschillen tussen de diverse telefoonkaarten. Het is dus verstandig om enig onderzoek te plegen. Sommige telefoonkaarten bieden kortingen aan die kunnen oplopen tot 90% op de standaardtarieven voor internationale gesprekken.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed