Een telefoonaansluiting nemen

Een vaste telefoonlijn nemen

De meerderheid van vaste telefoonlijnen in Canada worden nog altijd verstrekt door BellCanada (in Ontario en Quebec), Aliant (in de kustprovincies), SaskTel in Saskatchewan, Telus (in Brits Colombia en Alberta) en MTS in Manitoba.

Andere aanbieders gebruiken de reeds bestaande bekabeling maar sturen je de rekening zelf, zonder tussenkomst van de eigenaren van de telefoonkabels. De tarieven van deze diverse aanbieders kunnen verschillen dus het is verstandig om het aanbod te bestuderen.

Je kunt deze diensten bestellen door de klantenservice van je aanbieder te bellen. Alles wordt vervolgens via de telefoon afgehandeld. Sommige aanbieders (carriers) hebben verkooppunten in de grotere Canadese steden waar ze je ook kunnen helpen met het installeren.

De duur voor de installatie is normaalgesproken 1 tot 3 dagen. Het kan zijn dat het iets langer duurt indien je in een recentelijk gebouwd huis woont. Een standaard installatiepakket van de meeste aanbieders bevat over het algemeen geen telefoon. Mocht je een telefoon bestellen via de aanbieder dan zullen ze deze aan huis leveren. Je kunt ook het aanbod van verschillende detailhandelaren bekijken, zoals BestBuy en Futureshop. Hier zal het aanbod groter zijn dan bij het telefoonbedrijf.

De Telefoonrekening

Op je maandelijkse telefoonrekening kunnen naast het basispakket ook enkele andere diensten vermeld staan. Voorbeelden hiervan zijn:

Sommige van deze diensten kunnen worden opgenomen in een belpakket wanneer je het contract afsluit met de aanbieder.

Het komt bijna niet voor dat de aanbieder je verplicht om een contract voor lange termijn af te sluiten. Wanneer je verhuisd binnen dezelfde stad kan het zijn dat je aanbieder je hetzelfde telefoonnummer laat behouden. Houd dan wel rekening met eventuele nieuwe installatie- of verhuiskosten.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed