Mobiele telefoons

De Canadese aanbieders van mobiele telefonie

In Canada zijn er twee verschillende systemen voor mobiele telefoons; CDMA en GSM. Beiden werken op de frequenties van 800, 850 en 1900 MHz. Het kan zijn dat jouw niet-Canadese mobiele telefoon geen netwerk kan vinden en hierdoor niet werkt in Canada.

De aanbieders van mobiele telefonie verschillen per regio. Welke leverancier actief is in jouw regio hangt af van welke aanbieder in het bezit is van de juiste vergunningen in de provincie waar je woont.

Er zijn een aantal belangrijke leveranciers van mobiele telefonie in Canada. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de grootste aanbieders, gevolgd door de provincies waar deze actief zijn en welk systeem er in gebruik is:

Bell Mobility: Ontario en Quebec (CDMA)

Rogers / Fido-Microcell: Ontario en Quebec (GSM)

Telus Mobility: Alberta, British Columbia, Ontario en Quebec (CDMA)

Virgin Mobile: Ontario (CDMA-PCS)

Sprint Canada: Ontario en Quebec (GSM of CDMA, dit hangt af van de regio)

Aliant: Nova Scotia, New Brunswick, PEI, and Newfoundland & Labrador (CDMA)

SaskTel: Saskatchewan (CDMA)

Niet-Canadese telefoons

Omdat Canada twee systemen van mobiele telefonie heeft kan het zijn dat jouw mobiele telefoon uit je land van herkomst niet overal in het land zal werken. Europa werkt met het GSM netwerk dus het is waarschijnlijk dat – mits je je oude mobiele telefoon wilt behouden – je op zoek moet gaan naar die leveranciers die werken met een GSM netwerk. Je dient daarnaast ook op de volgende zaken te letten:

Wanneer je telefoon op een andere frequentie staat afgesteld kan het zijn dat je er geen gebruik van kan maken in Canada. Het is in Canada moeilijk om je telefoon te ontgrendelen voor het gebruik van een andere leverancier. Het is dus verstandig om dit in je land van herkomst te doen. Wanneer je telefoon gebruiksklaar is en je de Canadese frequenties kunt ontvangen kun je SIM-kaarten kopen van verschillende exploitanten. Rogers, Fido en Sprint bieden SIM-kaarten aan voor ongeveer C$20. Let op: SIM-kaarten worden meestal zonder tegoed geleverd en je dient je telefoon met een bepaald bedrag op te laten waarderen met een PrePaid kaart of een contract af te sluiten voordat je gebruik kan maken van je telefoon.

Prijzen voor nieuwe telefoons verschillen sterk, afhankelijk van de winkel en de aanbieder van het mobiele netwerk. Naast de reguliere verkoopadressen heeft elke grote aanbieder zijn eigen winkelketen. Er is weinig prijsverschil voor nieuwe telefoons tussen deze twee typen verkooppunten.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed