Internet

Thuis een Internet verbinding

Een internetverbinding krijgen in Canada is redelijk simpel, je hebt keuze uit onder andere: inbelverbinding, ADSL en kabel.

Niet alle diensten zijn overal beschikbaar. Het kan zijn dat je in sommige plaatsen alleen een inbelverbinding als optie hebt. Wanneer je echter in de grotere Canadese steden als Montreal, Toronto en Vancouver woont zul je genoeg keus hebben.

Het verkrijgen van een snelle internetverbinding gaat in Canada vrij snel. Het kan zijn dat er op een eerder tijdsstip een snelle internetverbinding in je woning aanwezig was. Wanneer dit het geval is zou het installeren van je ISP redelijk snel moeten kunnen (zelfs binnen 24 uur). Is dit echter niet het geval kan het proces een paar dagen in beslag nemen.

Sommige plaatsen zoals luchthavens, hotels en cafés (bijvoorbeeld ‘Starbucks’ en ‘Second Cup’) bieden voor een bepaald bedrag een Wi-Fi internetverbinding aan waar je met je Laptop gebruik van kan maken. Deze Wi-Fi plekken zijn een goed alternatief voor Internetcafés. Helaas zijn Wi-Fi plekken op het moment schaars in Canada, houd je ogen dus open!

Inbelverbinding

Je kunt met een inbelverbinding overal toegang krijgen tot het Internet daar waar een telefoonlijn aanwezig is. Wanneer je op deze wijze verbinding met het Internet maakt dien je een aantal zaken goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat het nummer waarmee je inbelt een lokaal of gratis nummer (bijvoorbeeld 1-800) is. Is dit niet het geval – en bel je naar een nummer op lange afstand – dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het standaardtarief voor een Internet inbelverbinding is ongeveer C$20 per maand en sommige aanbieders leveren daarbij ook extra diensten zoals een emailadres, een webpagina, etc.

Snelle internetverbinding

Het aanbod van snelle internetverbindingen is omvangrijk in de grotere Canadese steden. Het kan zijn dat je een internetverbinding kan regelen via de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor je telefoonaansluiting of kabel TV. Neem contact op met deze bedrijven voor meer informatie.

Er zijn verschillende snelheden waaruit je kunt kiezen. De langzaamste verbinding verwerkt 128-256 kbps. Deze verbinding kost ongeveer C$30 per maand. Snellere verbindingen zijn in de grotere steden vaak beschikbaar. De precieze snelheid hangt echter af van je exacte woonplaats, maar op het moment ligt de snelste ADSL-verbinding rond de 10 Mbps. Kies je voor deze optie dan kun je een rekening van ongeveer C$55 per maand (inclusief belastingen) verwachten.

In sommige gevallen kun je je Internetverbinding combineren met je TV aansluiting of andere draadloze diensten. Deze samenvoeging kan in totaal ongeveer 10-20% besparen op je diverse rekeningen.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed