Talen

Talen in Canada

Hoewel er op de straten van Canada iedere dag wel 150 verschillende talen worden gesproken kent het land maar twee officiële talen: Engels en Frans.

Alle officiële overheidsdocumenten op nationaal niveau zijn zowel in het Engels als in het Frans geschreven. Op provinciaal niveau is het echter een ander verhaal. Iedere provincie heeft zijn eigen unieke regels en regelgevingen op het gebied van taal. Bijvoorbeeld, de officiële taal in Quebec is Frans terwijl in British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba en Ontario Engels wordt gezien als de officiële taal. New Brunswick is de enige provincie die beide talen wettig erkend als officiële taal.

Andere talen in Canada

Voor de komst van de Europeanen naar Canada werden er in het land vele verschillende inheemse talen gesproken. De Canadese census uit 2001 gaf aan dat veel inwoners nog één of meerdere van deze inheemse talen beschouwen als hun moedertaal. Dit zijn voornamelijk Cree, Inuktitut en Ojibway.

Canada biedt ook onderdak aan vele eerste, tweede en derde generatie migranten die in de loop der jaren naar Canada zijn vertrokken. Veel van deze migranten vestigen zich in buurten waar hun landgenoten al woonachtig zijn. Zo zijn er buurten met een grote meerderheid van Italianen, Schotten, Ieren, Fransen, Grieken, Duitsers, Koreanen, Chinezen, Portugezen, Mexicanen etc. Het kan dus zeer goed voorkomen dat je in één van deze wijken terecht kunt met je moedertaal.

In de grotere Canadese steden zijn er diverse taalinstituten. Hier kun je terecht voor taalcursussen Italiaans, Duits, Portugees, Chinees, etc. De taalinstituten kunnen gemakkelijk gevonden worden via de lokale Gouden Gids.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed