Engels en Frans leren

Tips & Trucs voor het leren van de taal

Er zijn in Canada diverse mogelijkheden om Frans en Engels te leren. De kosten van het leren van deze talen in Canada zijn relatief laag vergeleken met de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn een aantal subtiele verschillen tussen het Engels gesproken in Canada en het Engels gesproken in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel het Canadese Engels verwant is met dat van de Verenigde Staten gebruiken Canadezen over het algemeen meer Britse woorden dan hun Amerikaanse buren. De uitspraak en spelling verschillen eveneens subtiel. Zo gebruiken de Canadezen ‘neighbour’ (buurman) in plaats van het Amerikaanse ‘neighbor’.

Het leren van de taal kan moeilijk zijn en neemt veel tijd in beslag, maar het is zeer belangrijk. Probeer zoveel mogelijk van de taal op te pikken voordat je naar Canada vertrekt. Televisie en/of DVDs kijken is waarschijnlijk de snelste manier om je niveau van het begrijpend luisteren te verhogen. Het is gratis en je hoort gegarandeerd mensen die natuurlijk (en snel) spreken. Verwacht niet alles te begrijpen, vooral niet als het gaat om praatprogramma’s, daar dit zelfs moeilijk is voor mensen met een hoog niveau Frans of Engels. Des te meer je luistert en kijkt, des te sneller je woorden en zinnen oppikt. Je zult verrast zijn hoe moeiteloos het kan zijn om op deze manier te leren.

Eén manier om je conversatievaardigheden te verbeteren is door regelmatig een gesprek in het Engels of Frans te voeren. Door een advertentie te plaatsen kun je gemakkelijk in contact komen met een gesprekspartner die jou kan helpen met het spreken en verstaan van één (of beide) van de talen.

Ontmoet de mensen op straat!

De beste, snelste en goedkoopste manier om het Engels en/of het Frans onder de knie te krijgen is door zoveel mogelijk gesprekken te voeren zodra je in Canada bent aangekomen. Probeer elke mogelijkheid op een gesprek in het Engels en/of Frans aan te grijpen door je buren aan te spreken of door een praatje te maken in de supermarkt. Wees niet bang om fouten te maken. Hiervan kun je alleen maar leren. Alle inspanningen die je in het begin levert zullen op de lange termijn hun vruchten afwerpen.

Probeer zo snel mogelijk Canadese vrienden te maken. Het komt vaak voor dat migranten in Canada veel tijd doorbrengen met hun landgenoten, weinig integreren met de Canadese bevolking en zo dus niet in direct contact komen met de taal. Het is dus verstandig om tijdens het begin van je verblijf zo min mogelijk je eigen taal te spreken en je te laten omringen door Canadezen. Door het luisteren naar de Canadese radio, het kijken naar de Canadese TV, het omgaan met Canadezen en door zo veel mogelijk gesprekken aan te gaan zul je de talen veel sneller onder de knie krijgen.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed