Taalcursussen

Hoe kies ik een geschikte taalcursus?

Er zijn in Canada veel mogelijkheden voor het leren van Engels en/of Frans. Er is een grote diversiteit aan taalscholen en cursussen in Canada.

Als je van plan bent om te gaan werken of studeren in Canada is het verstandig om een taalschool of instituut te kiezen die je speciaal voorbereidt voor een officieel erkend certificaat. Voorbeelden van deze certificaten zijn de TESL voor het Engels, en de DELF ( Diplôme d'Études en Langue Française) en de TEF ( Test d'Évaluation de Français) voor het Frans.

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte taalcursus dien je je wensen voor jezelf op een rijtje te zetten, omdat je uit vele mogelijkheden kunt kiezen. Zo worden er zowel full-time als part-time cursussen aangeboden op verschillende niveaus en op verschillende locaties. Ga bij jezelf na hoeveel tijd per week je kunt besteden aan taallessen, hoeveel geld je wilt besteden en hoe snel je de taal onder de knie wilt krijgen.

Er bestaan ook intensieve en gespecialiseerde taalcursussen voor bijvoorbeeld advocaten, doctoren en andere professionals. Er is dus veel keus en het is verstandig om goed om je heen te kijken voordat je een cursus kiest. Een beetje onderzoek kan veel geld besparen en kan er eveneens voor zorgen dat je de meest geschikte cursus weet te vinden.

Universiteiten zijn ook een optie bij het zoeken van een taalcursus. Veel universiteiten bieden in de zomervakantie taalcursussen voor buitenlanders aan. De meeste universiteiten maken het voor hun studenten mogelijk om tegen een redelijke prijs Engels of Franse (bij)lessen te volgen.

Als je in het bezit bent van een verblijfsvergunning kun je op verschillende middelbare scholen avondklassen volgen. Diverse scholen bieden ‘s avonds Engelse en Franse les aan als tweede taal voor volwassenen.

Privé-les: effectief maar duur

Wanneer je snel en op een persoonlijke manier een goede kennis van de Engelse of Franse taal wilt verkrijgen, is een privé-les een optie. Afhankelijk van de docent, kan dit een zeer leerzame en effectieve ervaring zijn. Privé-lessen zijn echter vaak (veel) duurder dan het volgen van een groepscursus. Door het plaatsen van een advertentie in de lokale krant of door het ophangen van kaartjes in supermarkten en universiteiten kun je in contact komen met privé-docenten.

Een goedkoop alternatief is het plaatsen van een advertentie op de Just Landed website in onze advertentierubriek. Zo kun je in contact komen met mensen die met jou een talenuitwisseling willen houden. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om de taal te leren en om nieuwe mensen te leren kennen.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed