Engelse en Franse taalcertificaten

Officieel erkende certificaten

Er zijn diverse officieel erkende certificaten die aantonen dat je over een bepaald niveau van Frans of Engels beschikt. Voordat je je aanmeldt voor een certificaatexamen moet je goed nagaan bij je universiteit of cursus welke het meest geschikt is.

IELTS (International English Language Testing System): Je kunt dit examen afnemen in ongeveer 100 landen bij de verschillende afdelingen van de British Council. Je kunt scores behalen tussen de 1 en 9. De meeste universiteiten stellen een toelatingseis van minimaal 6. Ga naar de IELTS website voor meer informatie: www.ielts.org .

TOEFL (Test of English as a Foreign Language): Dit examen kan zowel worden afgenomen op papier of op de computer. De test wordt afgenomen op papier in landen waar het gebruik van computers beperkt is. De meeste universiteiten stellen een toelatingseis van een minimale score van 550 (met een maximale score van 677). Ga naar www.ets.org/toefl  voor meer informatie.

YUELI (York University English Language Institute): Om in aanmerking te komen voor een studieplek op de York University dien je een YELT (York English Language Test) toets af te nemen.

CPE (Certificate of Proficiency in English): Dit is een examen voor mensen met een zeer hoog niveau van Engels. Deze toets wordt afgenomen door de University of Cambridge. Wanneer je slaagt voor dit examen beschik je over een niveau van Engels vergelijkbaar met iemand wiens moedertaal Engels is. Met een CPE op zak kun je gemakkelijk aan de slag gaan in de meeste Engelstalige (werk)omgevingen. Voor meer informatie over het CPE kun je terecht bij www.cambridgeesol.org .

CAE (Certificate of Advanced English): Dit is een examen voor gevorderde studenten van de Engelse taal. Als je in het bezit bent van een CAE kun je op een goed niveau in het Engels communiceren en zonder problemen omgang vinden in het dagelijkse leven in Canada. Wanneer je een CAE behaalt hebt kun je met vertrouwen werken in een professionele omgeving of op hoog niveau studeren.

DELF/DALF (Diplôme d'Études en Langue Française / Diplôme Approfondi de Langue Française): Dit is een Frans taalcertificaat aangeboden door de Franse Ministerie van Onderwijs. Je kunt deze toets in meer dan 130 landen afnemen.

TEF (Test d'Evaluation de Français) wordt aangeboden door de Franse Kamer van Koophandel (Chambre de Commerce et d'Industrie de Paris) en wordt wereldwijd erkend door bedrijven en onderwijsinstellingen.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed