Canadese banken

Hoe open ik een Canadese bankrekening?

Bankieren in Canada is simpel. De meeste banken bieden ongeveer dezelfde diensten aan zoals Internet-bankieren en verschaffen pinpassen voor het gebruik van geldautomaten (ABMs of ATMs). Toch zijn er verschillen tussen de diverse bankrekeningen. Het is verstandig om bij verschillende banken langs te gaan om voor jou de meest geschikte bankrekening te vinden.

Als je van plan bent voor een lange termijn in Canada te verblijven is het openen van een bankrekening essentieel. Het leven in Canada zonder een bankrekening/bankpas is vrijwel onmogelijk, vooral als je een (vaste) baan hebt. Je hebt waarschijnlijk ook een bankrekening nodig om je huur te kunnen betalen, een telefooncontract af te sluiten en om andere rekeningen te kunnen betalen.

Zijn de Canadese banken wel veilig?

Het CDIC (Canada Deposit Insurance Corporation) is een overheidsinstelling ( federal Crown Corporation) die garant staat voor stortingen tot een bepaald bedrag en draagt bij aan de algemene stabiliteit van het Canadese financiële systeem sinds haar oprichting in 1967. Alle bankinstellingen die lid zijn van het CDIC garanderen de uitbetalingen tot C$60,000.

Het kiezen van een bank

Nadat je keuze is gevallen voor een bepaalde bank moet je beslissen wat voor type bankrekening je wilt openen. Ga naar één van de vestigingen van je bank en overleg welk type bankrekening voor jou het meest geschikt is. Om een rekening te openen dien je twee officieel erkende identiteitsbewijzen te kunnen tonen (paspoort, rijbewijs, zorgpas, etc) en een adresverificatie (gas-, water- of elektriciteitsnota, telefoonrekening, etc) mee te nemen. Als niet-Canadees zul je waarschijnlijk ook een referentie van je werkgever/onderwijsinstelling moeten tonen of een rekeningafschrift van je vorige bank meenemen.

Het is verstandig om rekening te houden met de afstand tussen de dichtstbijzijnde bankvestiging en je woning, en ook met eventuele afspreken die je school of werkgever met een bepaalde bank heeft om de banktarieven zo laag mogelijk te houden.

De grootste banken in Canada zijn:

De bovengenoemde banken hebben allen vestigingen in de grotere Canadese steden. Er bestaan ook vele regionale banken, kredietbanken, en internationale banken zoals HSBC, Citibank, ING Bank, UBS, etc.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed