Bankrekeningen

Betaalrekeningen en spaarrekeningen

Een bankrekening dien je te gebruiken voor je dagelijkse transacties en een spaarrekening zal je een hogere rente geven.

Bankrekeningen

Je kunt op zijn minst een bankpas en cheques verwachten bij het openen van een betaalrekening in Canada. In Canada zul je in alle gevallen moeten betalen voor het gebruiken van een bankrekening. Dit kan als verassing komen als je naar Canada komt vanuit Groot-Brittanniƫ, Nederland of bepaalde Zuid-Amerikaanse landen. Sommige bankrekeningen hebben speciale aanbiedingen voor studenten en bieden gratis diensten aan zoals Internet-bankieren.

De hoogte van de commissies hangt af van hoe vaak je de rekening gebruikt. Sommige rekeningen hebben een vastgesteld maximum van 10 transacties per maand en bij bepaalde rekeningen kun je onbeperkt transacties uitvoeren. Je kunt ook voor diverse extra diensten kiezen zoals bescherming tegen rood staan, het sneller innen van een cheque, etc.

Commissies voor betaalrekeningen kunnen verschillen, maar zijn over het algemeen tussen C$2 en C$10 per maand. Dit hangt echter af van de bankdiensten waar je gebruik van maakt.

Spaarrekeningen

Het plaatsen van je geld op een spaarrekening is een betrouwbare optie welke weinig risico met zich meebrengt. Daarbij kun je gemakkelijk aan je geld komen mocht je het nodig hebben. Het levert echter weinig rente op. Als je op zoek bent naar hoge rente opbrengsten, dan zal Canada je teleurstellen. De rentepercentages zijn lager dan ooit en je mag van geluk spreken wanneer je een rente van 2% wordt aangeboden.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed