Telefoonkaarten gebruiken

Korte handleiding

Pre-paid telefoonkaarten gebruiken is gemakkelijk zodra je begrijpt hoe ze werken. Het enige dat je nodig hebt is het juiste inbelnummer en de PIN-code van je kaart.

Iedere telefoonkaart heeft zijn eigen instructies, maar ze werken allemaal volgens het onderstaande proces:

1. Draai het aangegeven inbelnummer
2. Voer je PIN-code in
3. Draai het gewenste telefoonnummer

Sommige kaarten hebben de optie om de taal van het menu te kiezen, andere hebben ook extra services via het keuzemenu beschikbaar. Een goed voorbeeld is dat veel kaarten de optie hebben om nummerherkenning aan te zetten. Als je dus vaak van huis uit belt, kan je met nummerherkenning stap 2 overslaan oftewel, je hoeft je PIN-code niet in te voeren.

Inbelnummers

Er zijn twee type inbelnummers:

Beltegoed en minuten

Sommige kaarten vertellen je resterende saldo na je PIN code te hebben ingevoerd en alle kaarten vertellen je het aantal resterende minuten. Aangezien de tarieven afhankelijk zijn van het land dat je belt, zal het aantal resterende minuten verschillend zijn als je naar verschillende landen belt.

Het telefoonnummer van je bestemming draaien

Zodra je je bestemmingsnummer hebt gedraait, wordt het gesprek verbonden. Als je niet direkt een beltoon hoort, maak je dan geen zorgen. In bepaalde gevallen kan het enkele seconden duren alvorens je met je bestemming verbonden wordt, vooral als je naar een mobiele telefoon belt.

Opnieuw of een ander nummer bellen

Alle kaarten laten je vervolg-gesprekken voeren, zodat je niet hoeft op te hangen en opnieuw het inbelnummer en PIN code hoeft in te voeren. Lees daarvoor de instructies op de kaart.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed