Ziekenhuizen

Hoe ga je om met ziekenhuizen en klinieken in Oostenrijk

Oostenrijk bezit een grote hoeveelheid ziekenhuizen en privéziekenhuizen van de staat. Het meest bekende ziekenhuis is het algemene ziekenhuis, die zijn opgezet voor verschillende soorten ziektes en ongevallen, daarbij hebben deze ziekenhuizen ook eerste hulp diensten of A&E afdelingen die acute gevallen behandelen.

Alle ziekenhuizen met uitzondering van sommige privé klinieken zijn open voor alle verzekerde patiënten. Normaal gesproken sturen artsen patiënten door naar ziekenhuizen voor een extra controle waar ze worden onderzocht door een gespecialiseerde arts.

Ziekenhuizen in Oostenrijk zijn niet goedkoop! Alles moet of door jou of jouw verzekering betaald worden. Ook in het geval van een noodgeval, een gratis behandeling bestaat dus niet. Wanneer je beslist naar het ziekenhuis te gaan, kijk dan goed na hoe je verzekerd bent.

Wanneer je naar een ziekenhuis of kliniek gaat neem dan bewijs van je verzekering mee (alhoewel de kans dat je geweigerd wordt bij spoed erg klein is). Als je wordt opgenomen in een ziekenhuis, dan worden de verblijfskosten door je verzekering gedekt.

De kamer die je krijgt hangt af van je verzekering. Als je een privé verzekering hebt, dan krijg je een één- of tweepersoonskamer. Als de staat je verblijf verzekerd dan moet je je kamer waarschijnlijk delen met twee of drie andere. Neem een nachtjapon of pyjama en toiletartikelen mee naar het ziekenhuis.

Alle ziekenhuizen runnen een speciale ongevallen en spoed afdeling (Notaufnahme), waar je wordt gebracht als je dringend hulp en medische zorg nodig hebt.

Handige links: www.gesund.co.at 

english


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed