Vastgoedmakelaars

Hoe ga je om met agenten?

Vastgoedmakelaars werken voor private bedrijven die verhuren of appartementen verkopen. In de VS worden agenten voornamelijk gebruikt voor het verkopen van woningen.

Zij rekenen een commissie aan om iemand te helpen bij hun aankoop van een huis. De verkoper betaalt de commissie en deze hangt af van de prijs van de woning.

Als je een appartement wilt huren kun je de diensten van een vastgoedmakelaar gebruiken maar dit komt niet veel voor. Je kan beter zelf doen aan onderzoek.

Je zal een commissie moeten betalen aan de agent bij het tekenen van het contract als je beroep doet op een vastgoedmakelaar om een huurwoning te vinden. Het commissiebedrag hangt af van de huurperiode en kan ongeveer een maand tot twee maanden huur bedragen.

Sommige agenten rekenen een registratie kost aan voor het gebruiken van hun diensten. Deze noemt men vaak een voorschot. We raden je aan om nooit iets te betalen totdat je een appartement hebt gevonden via een agent en je het contract hebt getekend. De agenten kunnen het gespendeerde geld achterhouden – zelfs wanneer hun diensten onnuttig waren.


www.justlanded.com © 2003-2024 Just Landed