Onderzoek

Hoe vind je de perfecte woning

De belangrijkste fase in het vinden van uw droomhuis is de onderzoeksprocedure. Dit proces kan en moet veel tijd in beslag nemen, voordat je de juiste koop maakt.

De beste en gemakkelijkste manier om uw droomhuis binnen en buiten Nederland te vinden is via het inwinnen van advies bij een makelaar erkend door een vereniging; zoals de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Een lijst van deze makelaars en meer informatie kun je vinden op hun Nederlandse website (www.nvm.nl ).

Houdt er rekening mee dat een makelaar ongeveer 1,5% tot 2% van de verkoopprijs van de woning vraagt, daarom moet je voor jezelf beslissen of het dit waard is of niet. Alhoewel, de hulp van een makelaar bezorgt je minder kopzorgen en je kunt meer tijd besteden aan andere dingen waarvoor je moet zorgen bij een verhuizing naar het buitenland.

Natuurlijk kun je ook zelf proberen een ​​huis te vinden door te kijken in advertenties van kranten, tijdschriften of het internet. Je moet er wel rekening mee houden dat de woningen die vermeld staan in deze advertenties meestal een paar dagen oud zijn, dan die van makelaars.

Woningen bezichtigen

Wanneer je een woning wilt bekijken, dan kunt je een afspraak maken met een makelaar om deze te bezichtigen. Wanneer er problemen, zoals scheurtjes of andere onregelmatigheden zijn, dan kun je altijd de makelaar of verkoper vragen wat er gebeurd is. Ze zijn bij wet verplicht om u zoveel mogelijk informatie te geven (de plicht om u te informeren) en jij hebt de plicht om een goed onderzoek te doen naar onregelmatigheden.

De volgende zaken kunnen belangrijk zijn:

Vergeet niet om foto's te maken, zodat je alle woningen in een overzicht op een later tijdstip kunt vergelijken. Het kan nuttig zijn om een ​​checklist van alle belangrijke punten waar jouw huis aan moet voldoen op te stellen en hierna cijfers te geven om zo een goede vergelijking neer te zetten

Wat is een goede prijs voor een huis?

Als u wilt weten of een woning de prijs waard is, dan kan een makelaar een professionele evaluatie maken van het huis. Dit geeft je de beste en meest nauwkeurige weergave van wat het waard is en je kan het rapport gebruiken wanneer u een aanvraag doet voor een hypotheek.
Je kunt zelf ook proberen een ​​schatting te maken met behulp van deze drie methoden:

Bij het bepalen van wat een goede prijs is voor een woning, ben er dan van bewust dat de locatie de belangrijkste factor is! Hoe beter de buurt, hoe hoger de prijs.
Naast de locatie, moet je ook rekening houden met het aantal vierkante meters, is er een tuin en hoe groot is deze. Houdt er rekening mee dat meubels en decoratie meestal niet inbegrepen is in de prijs. Zorg ervoor dat je u dit controleert.

Taxatie

Bij het kopen van een huis, met name oudere woningen, is het belangrijk om het huis te laten taxeren. Dit kost wat geld, maar is over het algemeen de moeite waard. Hoewel de verkoper bij de wet verplicht is alle details te vertellen worden er altijd zaken weggelaten, of er zijn gebreken aan de woning waarvan de verkoper geen notie van heeft.
Wie voert een taxatie uit?

Alle organisaties of bedrijven hebben weer verschillende voowaarden en kwaliteiten waar ze op controleren in een huis, dus vergelijk alle organisaties goed en zorg ervoor dat je krijgt wat je wilt. Vraag hen een offerte aan te maken en vergelijk verschillende taxateurs. Zorg dat u weet wat er in het onderzoek wordt opgenomen. Meestal krijg je een volledig rapport met een overzicht van de kosten die je voor je kiezen krijgt als je dat huis koopt.


www.justlanded.com © 2003-2024 Just Landed