Juridisch advies

Koop geen huis zonder goed advies

De grote meerderheid van mensen die een huis kopen in Frankrijk ontvangen geen goed, onafhankelijk juridisch advies, en de meeste mensen die problemen ervaringen hebben dan ook geen voorzorgmaatregelen genomen. 

Van degenen die juridisch advies vragen, doet een groot gedeelte dit nadat ze een borg betaald hebben en een contract hebben getekend of, wat vaker voorkomt, nadat ze al in de problemen terecht zijn gekomen.

Tip: Voor het kopen van een woning is het belangrijk deskundig, onafhankelijk juridisch advies te verkrijgen van iemand die bekend is met de Franse wet.

Zoals bij het kopen van onroerend goed in elk land, moet je nooit geld betalen voordat je iets tekent zonder dat je eerst juridisch advies hebt ontvangen van een ervaren raadsman in een taal die je vloeiend spreekt. Je zal ervaren dat de relatief lage kosten (in vergelijking met de kosten van een woning) voor het inwinnen van advies het echt waard zijn, al is het maar voor de gemoedsrust die het biedt. Proberen wat geld te besparen op juridisch advies is erg roekeloos als er een grote som geld bij betrokken is.

Je kan in het bezit komen van een lijst van advocaten of rechtspersonen die je taal spreken en die ervaren zijn in het afhandelen van de verkoop van Frans onroerend goed, zowel in Frankrijk als in je eigen land. Gespecialiseerde advocaten adverteren in kranten en tijdschriften die gaan over Frankrijk.

Er zijn professionals die Engels en andere talen spreken in alle gebieden in Frankrijk, en er zijn vele deskundigen te vinden die gericht zijn op expats (zoals architecten en inspecteurs). Ga er echter niet gelijk vanuit dat wanneer je te maken hebt met een landgenoot, deze je een betere deal zal aanbieden of zijn werk beter zal doen dan een Fransman (het tegenovergestelde kan zelfs het geval zijn). Het is verstandig de erkenningen en betrouwbaarheid van alle deskundigen die je inhuurt na te gaan, of ze nou Frans of buitenlands zijn.

Het is nooit slim uitsluitend af te gaan op advies dat aangeboden wordt door personen met financieel belang, zoals een bouwer of makelaar, al kan hun advies uitstekend zijn en totaal onbevooroordeeld zijn. 


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed