Een huurwoning vinden

Hoe vind je jouw droomappartement?

Het succes in het vinden van de gepaste huurwoning hangt van vele factoren af zoals: het soort huurhuis (een appartement met 1 slaapkamer kan men gemakkelijker vinden dan een openstaande woning met 4 slaapkamers), hoeveel je eraan wilt spenderen en het gebied waar je wenst te wonen.

Er zijn een aantal manieren om een huurwoning te vinden, hieronder vind je er een aantal:

Om via kleine advertenties (piccola pubblicità – affittasi appartamento) accommodatie te vinden in lokale kranten moet je snel zijn. Koop kranten net nadat ze gepubliceerd zijn en informeer onmiddellijk telefonisch. Je kan ook huuradvertenties op het internet bekijken en alle grote kranten hebben websites. Andere bronnen omvatten expat-publicaties die gepubliceerd worden in grote steden zoals Wanted in Rome en kleine kranten zoals Porta Portese (woensdag en zaterdag) in Rome, La Pulce (Florence) en Secondamano (Milaan). Er zijn gelijkaardige kranten in de meeste steden. Sommige vastgoedmakelaars lijsten hun appartementen op in hun vastgoedtijdschriften, zoals Solo Casa in Rome.

Je dient echter wel constant beschikbaar te zijn om naar woningen te gaan kijken. Je zal sowieso moeten aanschuiven om een woning te gaan bezichtigen in Rome of Milaan, zelfs al bel je op voorhand.

Vrijdag en Zaterdag zijn de beste dagen om publiciteit te maken. Adverteerders kunnen private eigenaars zijn, vastgoedmakelaars of huurkantoren (vooral in grote steden).

Je kan een advertentie plaatsen in de krant en op reclameborden voor een huurwoning (cercasi appartamento or cercasi in affitto). Dit is toch niet de beste manier daar het succes niet gegarandeerd is. Het zoeken van een huurwoning in Rome is gelijkaardig aan de situatie in Londen en New York. De beste woningen worden gevonden door persoonlijke contacten. In september en oktober is het nogal voor studenten om accommodatie te vinden, aangezien Italianen terugkeren van hun zomervakantie.


www.justlanded.com © 2003-2024 Just Landed