Subrogatie & financiëring

Goed om weten

Mensen die eigendom kopen zouden zich bewust moeten zijn van de Italiaanse subrogatiewet. Hierbij blijven de schulden, hypotheken, lokale belastingen, elektriciteitsfacturen en gemeenschapsbelastingen eigendom van de nieuwe koper.

Oneerlijke verkopers kunnen zich zo snel ontdoen van hun schulden. Kijk dus goed na alvorens of er openstaande schulden zijn op de eigendom. Dit kan je doen met de hulp van een wettelijke adviseur een paar dagen voor de voltooiing.

Financiëring

Controleer je financiële bronnen voor je begint te zoeken naar een eigendom en als je hypotheek nodig hebt kan je een certificaat vragen van je bank. Dit certificaat garandeert je de hypotheek aan een bepaald tarief en dit is onderworpen aan waardering.

Volgens de Italiaanse wet kan je het contract laten intrekken en je voorschot terugeisen als je geen hypotheek kunt krijgen. Je zal een voorschot moeten betalen bij het tekenen van het contract. Ook moet je kosten en belastingen betalen van tussen 10 en 20% van de aankoopprijs bij de afhandeling. Mensen die voor het eerst iets kopen betalen aanzienlijk minder.

Aangegeven waarde

In Italië komt het regelmatig voor dat kopers (en verkopers) het koopbedrag onderwaarderen, alhoewel dit illegaal is. Als je de prijs onderwaardeert kan de regering de eigendom herwaarderen en. Bovendien kan de regering ook eisen dat je het tekort betaalt in de vorm van intresten en boetes.


www.justlanded.com © 2003-2020 Just Landed