De Franse taal

Hoe om te gaan met de lokale taal

Frans is geen gemakkelijke taal om goed te spreken. Een welbekende frustratie is “Quoi?” te horen krijgen omdat iemand je niet niet begrijpt - en er vervolgens later achter komen dat je alleen maar één woord niet helemaal goed had uitgesproken.

Daarnaast kunnen Fransen een beetje onvergingsgezind zijn wanneer een buitenlander knoeit met hun geliefde taal. Inspanningen om Frans te spreken worden echter meestal gewaardeerd en zorgen er vaak voor dat mensen opener en behulpzamer zijn.

Over de taal

Frans is Frankrijk’s unieke officiele taal sinds de achttiende eeuw. Alle kinderen worden lesgegeven in de taal en de meeste media is alleen in het Frans.

Er zijn geografische verschillen wat betreft accent; hierdoor zou het moeilijk kunnen zijn iemand uit Marseille tebegrijpen als je leraar uit Calais kwam. Stel je gerust met het feit dat de gemiddelde moedertaalspreker ook niet 100% zou kunnen verstaan van iemand met een sterk regionaal accent. Er zijn ook een aantal kleine verschillen in woordenschat tussen verschillende delen van het land, vooral in straattaal en informele uitdrukkingen. .

Andere talen in Frankrijk

Er zijn verschillende minderheidstalen die doorklinken in het dagelijks leven in sommige gebieden (meestal landelijke gebieden of grensgebieden), waaronder het Occitaans, Catalaans, Bretons, Baskisch, Corsicaans, Vlaams en Elzassisch. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je ooit in één van deze talen aangesproken wordt aangezien ze alleen gesproken worden binnen specifieke gemeenschappen. Het is zeer onwaarschijnlijk een spreker van een van deze talen tegen te komen die geen gewoon Frans spreekt.

Heb ik Frans echt nodig?

Je zou een baan kunnen vinden zonder Frans te spreken (vooral in Parijs), maar je mogelijkheden zullen beperkt zijn zonder een redelijke kennis van de taal. Probeer als je erg onbekwaam bent simpele gesprekken aan te knopen met mensen in je omgeving aangezien je, zoals in elk vreemd land, anders misschien niet zoveel van je ervaring in het buitenland zult genieten dan wanneer je wat basiskennis van de taal hebt.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed