Een huis kopen via een offshore bedrijf

Wat zijn de voordelen

Er zijn grote voordelen aan eigenaar zijn van een huis in Portugal via een offshore bedrijf, vooral voor niet-inwoners, hoewel de Portugese belastingsautoriteiten recent nieuwe maatregelen ingevoerd hebben om belastingen te heffen op offshore bedrijven.

Volgens een nieuwe wet die geïntroduceerd werd in 2002 zijn er enkele beperkende maatregelen ingevoerd waardoor het niet zo voordelig meer is om te kopen via een offshore bedrijf. Eigendomsbelasting wordt betaald aan een vast tarief van 2% (normale tarieven liggen tussen 0.7% en 1.3%) en huurbelasting moet ook betaald worden of het eigendom nu verhuurd is of niet.

Er zijn nog steeds voordelen, en je overlegt best met een fiscaal expert als je deze optie overweegt. Een eigendom bezitten via een offshore bedrijf is vaak een voordeel wanneer je verkoopt, want de verkoop kan veel gemakkelijker, sneller en goedkoper gebeuren, en het kan helpen om de vraagprijs te verhogen (hoewel een mogelijke koper dit misschien niet zal appreciëren of de voordelen ervan willen). Enkele van de voordelen zijn:

Er zijn enkele nadelen bij het bezit van Portugees vastgoed via een offshore bedrijf, waaronder de kost van het opzetten van het bedrijf en de jaarlijkse kosten (hoewel dit mogelijks minder is dan de mogelijke besparingen). De kost varieert naar gelang de persoon die het bedrijf opstart en waar het geïncorporeerd is, maar er is normaal gezien een opstartkost tussen €1,050 en €3,240 plus een jaarlijks bedrag (van €800 tot €2,450) voor administratiekosten en belastingen.

Als je een eigendom bezit via een offshore bedrijf, kan je geen remissie eisen van eigendomsbelasting (contribuição autárquica) voor de eerste 10 jaar van bezit zoals een 'normale' eigenaar kan. Er zijn een aantal bedrijven die een offshore bedrijf kunnen opstarten, waaronder International Company Services (Portugal) Limitada, Av. Denfensores de Chaves 15, 6de verdieping, Suites F & G, 1000 Lissabon (Tel. 213-142 030, ).

Houd er rekening mee dat de wetten met betrekking tot het bezit van Portugese eigendom via offshore bedrijven momenteel aan het veranderen zijn en dat alle voordelen kunnen vernietigd worden of verder gereduceerd worden in de toekomst.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed