Contracten & Belastingheffing

Wat je moet weten

De meeste mensen die in Griekenland vakantiehuizen verhuren hebben een eenvoudig overeenkomstformulier met een beschrijving van het eigendom, de namen van de cliënten, en de data van aankomst en vertrek.

Indien je echter regelmatig verhuurt kun je misschien beter controleren bij een advocaat of je overeenkomst legaal is en alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen omvat. Indien je van plan bent te verhuren aan niet Engels sprekende cliënten, dien je een verhuurovereenkomst te hebben in het Grieks of in andere talen. Indien je gebruik maakt van een bemiddelaar, zullen zij een standaardcontract verstrekken.

Hoewel de wet aan jouw zijde staat, dien je bewust te zijn van het feit dat als een huurder met een huurcontract voor korte termijn weigert te vertrekken, dit maanden kan duren om hem uitgezet te krijgen. Onthoud tevens dat, indien je huur ontvangt en je een huurder zonder bezwaar accepteert, je doorgaans een contractuele overeenkomst aangaat, zelfs wanneer er geen schriftelijk contract is.

Belastingheffing

Je dient het lokale belastingkantoor te informeren indien je van plan bent eigendom te verhuren en je moet voldoen aan de volgende voorschriften:

Aangeven van huurinkomsten kan ingewikkeld zijn, voornamelijk doordat regelgeving regelmatig verandert. Het is daarom verstandig gebruik te maken van de diensten van een boekhouder.


www.justlanded.com © 2003-2020 Just Landed