Voordelen & Nadelen

Waar dien je rekening mee te houden

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan het kopen van een huis in Griekenland, hoewel voor de meeste mensen de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen.

Onder de vele voordelen behoren:

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, zoals:

Voordat je besluit een huis te kopen in Griekenland, dien je uitgebreid onderzoek te doen en een aantal boeken te lezen die voornamelijk zijn geschreven voor diegenen die van plan zijn om daar te leven of werken. Het helpt ook om tijdschriften over eigendommen te bestuderen zoals Homes Overseas, Homes Worldwide, International Property en World of Property en eigendomsbeurzen te bezoeken zoals beurzen die worden georganiseerd door Outbound Publishing (1 Commercial Road, Eastbourne, East Sussex BN21 3XQ, UK, (Tel. 01323-726040; www.outboundpublishing.com ).

OVERLEVINGSTIP
Onthoud dat de investeringskosten in een paar boeken of tijdschriften minimaal zijn vergeleken met de kosten bij het maken van een fout – echter, geloof niet alles wat je leest of je verteld wordt!

Beperkingen

EU Inwoners

Er zijn geen beperkingen betreffende bezitseigendom voor EU inwoners, hoewel indien je in een grensgebied wilt kopen je een vergunning moet verkrijgen van de lokale autoriteiten. Deze wordt doorgaans automatisch uitgegeven.

Niet EU Inwoners

Niet EU inwoners (tenzij van Griekse afkomst) zijn niet toegestaan eigendom te kopen in bepaalde gebieden van Griekenland wegens veiligheidsredenen. Deze gebieden zijn doorgaans grensgebieden op het vaste land zoals Ioannina in Epirus; Florina, Pella en Thessaloniki in Macedonië; Halkidiki in Noord-Griekenland; sommige eilanden inclusief Lesbos in de Dodecanese; en Chios en Samos in de noordoostelijke Egeïsche eilanden. Uitzonderingen kunnen worden verkregen en omvatten doorgaans het opzetten van een Grieks bedrijf, maar de procedure is lang en duur.


www.justlanded.com © 2003-2020 Just Landed