Mobiele telefoons

Hoe je je mobiele telefoon in Frankrijk gebruikt

Net als alle Europese en veel andere landen, opereert Frankrijk onder een GSM-netwerk. Dit betekent dat als je huidige telefoon niet geschikt is voor dit netwerk, deze waarschijnlijk niet zal werken. Als je uit Noord-Amerika of sommige Aziatische landen komt, zul je waarschijnlijk een CDMA-telefoon hebben die niet werkt in Frankrijk.

Als je in Frankrijk bent en iemand wilt bellen die in Frankrijk woont bel je een tien-cijferig nummer die altijd met ‘0’ begint. Als je iemand in het buitenland wilt bellen toets je '00' + landcode + telefoonnummer in.

Aan de slag gaan

Als je je huidige GSM-geschikte telefoon in Frankrijk wilt gebruiken, heb je twee opties:

Hou je huidige service provider in je herkomstland: Al heeft de Europese wetgeving de kosten van roaming vanuit thuisnetwerken teruggebracht naar redelijkere bedragen, is het nog steeds geen goedkope optie. Voor alle inkomende gesprekken betaal je internationale tarieven (voor de afstand van het gesprek tussen je thuisland en Frankrijk) en ook bel je duurder voor gesprekken vanuit Frankrijk.

Koop een nieuwe SIM-kaart: Deze zal je een Frans telefoonnummer geven, zodat je kan bellen met normale mobiele tarieven en niet betaalt voor inkomende gesprekken. Je moet controleren of je telefoon unlocked is, want sommige telefoons kunnen alleen met één netwerk gebruikt worden. Zelfs als je telefoon simlock heeft, kan je deze makkelijk simlock-vrij laten maken (vraag hiernaar in een telecomwinkel, de simlock verwijderen is in de meeste gevallen gratis).

Service providers

Er zijn vier grote providers in Frankrijk, elk met zijn eigen dekking en verkoopnetwerk:


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed