Vaste telefonie

Vaste telefonie in Italië

Monopolist Telecom Italia (een voormalig staatsbedrijf) domineert de Italiaanse telecommunicatiemarkt. Alhoewel u voor andere providers kunt kiezen, komt u vaak uit bij Telecom Italia voor uw vaste telefoon.

U moet 187 bellen, of een van de locaties bezoeken, om uzelf bij het netwerk van Telecom Italia aan te melden. Het biedt bovendien ook internet aan. Een contract waarbij u telefoon en internet krijgt voor een vaste maandelijkse prijs is ook mogelijk.

Klanten kunnen ook een alternatieve operator kiezen voor lokale, landelijke en internationale gesprekken. Naast Telecom Italia, kunt kiezen uit alternatieve aanbieders, die vaak een (soms verwarrende) reeks van telecommunicatiediensten aanbieden. Deze bieden vaste telefoonlijnen, breedbandverbindingen, VoIP, mobiele netwerken of een bepaalde combinatie hiervan aan.

Tegenwoordig worden vaste lijnen steeds minder gebruikt en kiest een groeiend aantal mensen voor een combinatie tussen mobiel netwerk en toegang tot het internet.

Een aantal providers naast Telecom Italia:

Hoe sluit u een netwerk aan?

Het is niet ingewikkeld om een vaste telefoonlijn te krijgen in Italië. U moet simpelweg bellen met uw bedrijf naar keuze, of een van de winkels bezoeken. Hieronder vindt u een lijst met informatie die nodig is voor het krijgen van een telefoonlijn.

U moet ook aangeven of u uw telefoonnummer in de telefoongids laat opnemen. Het bedrijf zal u een nummer toekennen.

Mocht u in een nieuw huis intrekken, of in een huis met andere bedrading, dan moet u wellicht een afspraak maken met een technici voor het aansluiten van uw netwerk. Dit kan dagen, en soms zelfs weken duren.

Kosten

Er zijn twee manieren waarop u kunt betalen.

  1. Piana, waarbij u een vast tarief per minuut betaalt. Hierbij maakt het tijdstip niet uit.
  2. Forfait, waarbij u een vast tarief per maand betaalt. Hierdoor kunt u naar elk nummer in Italië bellen, maar voor internationale gesprekken betaalt u extra.

Vergelijking van telefoontarieven in Italië

Mocht u onderzoek willen doen naar de kosten, dan zijn de volgende websites raadzaam. Hierop kunt u kosten berekenen en een overzicht maken: www.tariffe.it  and www.centroconsumatori.it .


www.justlanded.com © 2003-2020 Just Landed