Belcodes

Netnummers en premium nummers

Het gebruiken van een telefoon in Italië is wellicht anders dan wat u thuis gewend bent. Wees er zeker van dat u het juiste nummer (met netnummer) invoert, anders wordt uw telefoon wellicht niet verbonden.

Wanneer u naar een nummer belt in Italië, hoeft u alleen het netnummer toe te voegen. Hierbij maakt het niet uit waar u vandaan komt. U gebruikt altijd deze code, ook al verblijft u in dezelfde stad.

U kunt de netnummers hier vinden:  http://www.prefissi-telefonici.it .
Enkele bekende nummers zijn:

Bijvoorbeeld: U belt iemand in Rome vanuit Napels. U toetst in 06 + xx xx xx. Als u in Rome bent en u belt naar uw buren, dan blijft het nummer hetzelfde als hiervoor aangegeven.

Premium nummers in Italië

Er zijn veel premium nummers die geassocieerd worden met speciale services in Italië, en het bellen naar deze nummers kan extreem duur uitvallen als men niet weet wat men doet. De meeste nummers hebben een maximale prijs, vastgesteld door de Istituzione dell'Autorità, maar de nummers die beginnen met 144, 166 en 899 (drie van de meest gebruikte nummers) hebben geen maximale prijs - pas dus op met deze te bellen!

De meest gebruikte nummers zijn:

Andere premium services zijn weersvoorspellingen, technische ondersteuning, wedstrijden en het stemmen bij de populaire tv-shows.

Tv-netwerken zijn erg misleidend, omdat ze meestal 0369 en 0769 gebruiken. Deze lijnen gebruiken tarieven die ook worden gebruikt wanneer men naar andere steden belt en daardoor vallen deze tarieven hoger uit.

De diplomatieke dienst (overheid, gemeente etc.) rekenen ook hogere tarieven.


www.justlanded.com © 2003-2024 Just Landed