Introductie

Een overzicht van de Canadese vastgoedmarkt

Over het algemeen is het kopen in Canada heel gemakkelijk, maar de marktprijzen zijn gestegen. Vandaag de dag, is Canada een duurzame maar prijzige investering.

De meerderheid van de Canadese vastgoedmarkt bestaat uit woningen, met slechts een paar appartementen in de grootste en oudste steden.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Canada is ongeveer 325.000 dollar. Over het algemeen zijn de regio’s van British Columbia en Alberta veel duurder dan de andere westelijke provincies (Saskatchewan of Manitoba)

Ook zijn de prijzen voor appartementen in Toronto en Vancouver (330.000 dollar - 400.000 dollar) duurder dan in Montreal (190.000 dollar).

Kun je onroerend goed kopen als buitenlander?

Als je een verblijfsstatus in Canada hebt, is het toegestaan om Canadees onroerend goed te kopen zonder enige beperkingen.

Als je minder dan 6 maanden per jaar in Canada verblijft, ben je geen inwoner volgens de normen van de overheid. In dit geval kun je nog steeds een bankrekening openen (die heb je nodig om een Canadese hypotheek te krijgen) en een huis te kopen, hoewel een aantal beperkingen van toepassing kunnen zijn.

Beperkingen voor niet-ingezetenen

British Columbia, Ontario, Quebec, Nova Scotia, Newfoundland en New Brunswick hebben geen voorschriften betreffende de hoeveelheid en de grootte van het onroerend goed dat niet-ingezetenen kunnen kopen.

In Saskatchewan, zijn niet-ingezetenen niet toegestaan ​​om land van meer dan 10 hectare groot te bezitten. In Alberta is het beperkt tot 2 percelen en 20 hectare in totaal.

In Manitoba, is het voor niet-ingezetenen illegaal om eigen landbouwgrond te bezitten, tenzij ze er binnen de volgende twee jaar gaan wonen. Op Prince Edward Island, is de instemming van de Eiland Regelgeving en Beroepscommissie nodig om eigen land van meer dan 5 hectare groot of met een kustlijn van meer dan 165 voet te mogen bezitten.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed