Onderzoek

Hoe vind je een huis in Canada?

Canada heeft een overzicht van alle eigendommen in de verkoop op de Multiple Listing Service (MLS), dat actueel worden gehouden door makelaars. Sommige huiseigenaren willen graag hun huizen verkopen zonder de hulp van een makelaar, maar dat zijn er weinig.

Om een woning te registeren bij MLS, moet de verkoper een contract ondertekenen bij een makelaar.  Dit heeft het voordeel dat alle Canadese makelaars weten dat het eigendom beschikbaar is voor verkoop.

Als je wat onderzoek wilt doen voordat je vragen gaat stellen aan een makelaar, dan kun je informatie vinden op websites zoals Realtor  of Househunting .

Hoewel de websites je een idee kunnen geven van de markt, kunnen ze je niet adviseren zoals een professional dat kan. De ervaren makelaars kunnen je helpen om je droomhuis te vinden (gezien zij toegang hebben tot meer aanbiedingen dan jij) en kunnen zelfs helpen met het onderhandelen tot een betere deal.

Als je toch alles zelf wilt doen,  kun je het beste de lokale kranten met kleine advertenties lezen, zoals The Montreal Gazette , The Toronto Star , of The Vancouver Sun. 


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed