Bijkomende eigendomskosten

Wat gaat het onroerend goed je kosten

Het financieren van de originele koop van je onroerend goed is niet de enige uitgave waar je mee geconfronteerd zult worden. Verschillende bijkomende eigendomskosten kunnen ook een last zijn. Belastingen en voorzieningen moeten allebei regelmatig betaald worden en kunnen soms vrij prijzig zijn.

De heffing van de eigendomsbelasting wordt jaarlijks door de lokale gemeenschap gedaan en varieert sterk tussen de provincies. De provinciale taxatieautoriteit maakt een lijst van belastingtarieven naar aanleiding van de waarde van het vastgoed en schat het jouwe. Deze belasting kan elk jaar wisselend zijn, afhankelijk van de waarde van het vastgoed, maar zal over het algemeen tussen de 0,5% en 2,5% van de marktwaarde blijven.

Verzekering

 Eigendomsverzekering dekt de vervanging van je huis en de inhoud in het geval van vernieling. Vervangingen zijn volledig berekend tot de waarde van je huis – niet de waarde van aankoop – maar wat het zou kosten om te bouwen. Prijzen tussen verschillende opties en verschillende verzekeraars kunnen verschillen. Houd in gedachten dat hoe gedetailleerder je huis en hoe completer de dekking, hoe meer je zult moeten betalen.

Voorzieningen

Om nieuwe diensten en voorzieningen te plaatsen kost normaal gesproken de eenmalige installatiekosten die kunnen liggen tussen de 35 en 50 dollar.

Hier bovenop zul je ook de kosten voor de elektriciteit, gas, water en rioolwater moeten betalen.

Brandstofrekeningen zullen per maand naar je gestuurd worden en het bedrag is volledig afhankelijk van de grootte van  je eigendom, hoeveel je verbruikt en je locatie. Het kan ook nog afhankelijk zijn van de seizoenen – brandstoffen kosten minder in de winter, wanneer het noodzakelijk is om huizen te verwarmen. In geïsoleerde streken worden brandstoffen niet aan het huis geleverd, maar zul je gebruik moeten maken van gasflessen. Dit geldt ook voor hout en olie.

Water en rioolwater worden opgemeten en de rekeningen komen per kwartaal. Vanwege de grote afstand van sommige huizen is het mogelijk om een sceptische tank te hebben en om water te delen met buren.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed