Een woning zoeken

Internet, advertenties en makelaars

Expats die een huis willen kopen weten vaak niet waar ze het ideale huis kunnen vinden. Echter, het proces van het vinden van een huis in Oostenrijk is vergelijkbaar met dat in veel andere landen.

Er zijn verschillende opties hoe je het beste huizen kunt vinden die te koop staan in Oostenrijk, een aantal van die opties worden hieronder beschreven.

Internet

Er zijn veel websites die gespecialiseerd zijn in de verkoop van vastgoed, zij behoren tot de vastgoedmakelaars, eBay of zelfs Craigslist. Via het internet zoeken is niet alleen handig voor het vinden van woningen, maar helpt je ook om een idee te krijgen van de prijzen die tegenwoordig gevraagd worden.

Als je een woning online zoekt, dan kun je dit het beste doen via een Oostenrijkse zoekmachine, omdat het waarschijnlijker is dat alle nieuwste en relevante woningen op nationale websites worden geplaatst. Websites uit Oostenrijk eindigen op .at.

Vastgoed rubrieken en advertenties

Veel verkopers kiezen ervoor om advertenties te gebruiken als ze niet willen verkopen via een makelaar, waardoor kopers aan de kosten van de makelaar ontsnappen. Zoals in veel andere landen worden advertentiepagina's van nationale en lokale kranten vervangen door online advertenties die voortdurend bijgewerkt worden.

Persoonlijke contacten

Als u al enkele contacten in Oostenrijk heeft, dan is het zinvol om deze mensen in te lichten over je zoektocht. Hierdoor heb je steeds meer kans om de eerste te zijn die op de hoogte wordt gebracht van nieuwe panden die in de verkoop gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om hun in de verkoop te doen via mond-op-mond reclame, voordat ze op zoek gaan naar een makelaar.

Vastgoedmakelaars

Makelaars rekenen een commissie van drie procent van de verkoopprijs van de woning. Makelaars zijn een van de meest handige manieren om een woning te vinden in Oostenrijk. Ze zijn bekend met de Oostenrijkse onroerend goed markt en kunnen je wegwijs maken met regels en wetten rondom de aankoop van onroerend goed.


www.justlanded.com © 2003-2021 Just Landed