Internettoegang

Hoe krijg je thuis een verbinding

Er bestaat in Duitsland een groot aanbod van ISP´s (Internet Service Providers), waarvan je gedurende je verblijf ongetwijfeld installatiepakketten en reclame zal ontvangen. Alle universiteiten en scholen hebben een goede verbinding.

Het krijgen van een eigen verbinding is dan ook niet moeilijk. De gebruikelijke mogelijkheden houden in: Inbelverbinding, ISDN, DSL en kabel internet. Wees ervan bewust dat het geïnstalleerd krijgen van de hogesnelheidslijnen langer kan duren.

Inbelverbinding

De meeste ISP´s bieden twee verschillende soorten toegang:

Zowel ISDN als analoge lijnen kunnen worden gebruikt om een inbelverbinding tot stand te brengen. ISDN is op deze manier het snelst met 64kbps (of 128 wanneer je beide lijnen gebruikt). Vaak is het gebruik van de inbelverbinding per maand een beetje duurder wanneer je een ISDN modem gebruikt, en je moet natuurlijk over een ISDN modem beschikken.

De instapkosten variëren flink, dus het is een goed idee om je eerst te informeren voordat je een keuze maakt. Vele aanbieders verplichten je niet eens tot instapkosten, het bellen van het juiste nummer is al genoeg. Per minuut zijn de kosten gemiddeld €0,015 wat kan worden verhoogd wanneer je via een andere betaalde server, bijvoorbeeld die van een universiteit of bedrijf inbelt. Voor de laatste vergelijkingen op dit gebied, neem een kijkje op www.billiger-surfen.de .

Hogesnelheidsverbindingen (DSL)

Een Digital Subscriber Line, oftewel DSL, biedt een snellere verdbinding dan de hierboven beschreven analoge opties. De snelheid wordt al gauw met zo´n 30 keer vermenigvuldigd, tot 1536kbps download snelheid, en 256k voor uploads.

Het aanleggen van een DSL verbinding, een zogeheten exchange-side upgrade, vergt geen veranderingen in de telefoonkabel die bij je huis naar binnenkomt, binnenshuis moet wel het een en ander worden aangelegd. Het gebruik van de DSL service wordt maandelijks op je telefoonrekening gezet. Het kan best lang duren voordat dit allemaal geregeld is, termijnen als een maand voordat er begonnen wordt, zijn niet ongebruikelijk.


www.justlanded.com © 2003-2020 Just Landed