Griekse eilanden

Top 5 mooiste eilanden

Griekse eilanden

Griekenland mag misschien bekend staan voor haar gerechten en geschiedenis, maar ook voor haar mooie eilanden. Just Landed heeft met veel moeite een top 5 kunnen maken!

Naxos

Naxos staat bekend als het thuis van Zeus, vader des Goden, en het is uniek door het haar vele verschillende levensstijlen. Aan de ene kant staat het bekend om haar stranden langs het Westen van het eiland, wat een paradijs is voor watersport liefhebbers.

Aan de andere kant is er een historische cultuur. Portara, een poort van een niet-afgebouwde tempel, kijkt uit op de haven. Het is het symbool geworden van het eiland.

Naxos is ook bekend vanwege haar traditionele dorpen, elk met hun eigen reputatie. Kinidaros is bekend vanwege haar bakkerij en muzikanten. Chalki heeft uitstekende jam winkels, en alle bewoners eten “crepes” (een soort pannenkoeken) in Apeiranthos. Maar wat wellicht het beste is, is dat u het echte Griekenland zult zien. Toeristen zijn hier namelijk nauwelijks te vinden.

Kreta

Chania is voor velen de mooiste stad op Kreta. Het kan worden gevonden in het noorden van het eiland. Chania is een oude havenstad met een vliegveld, waardoor het makkelijk te bereiken is. Als u hier verblijft, dan zijn de “white mountains” ( op ongeveer 30 kilometer afstand) zeker een aanrader. Het is de perfecte spot om te ontspannen of een wandeling te maken.

Naast de hoofdstad Chania, is Heraklion ook zeker een bezoek waard. De haven is zowel ‘s avonds als overdag prachtig om te zien en vaak wordt deze dan ook meer dan eens bezocht! Net zoals Chania, beschikt ook Heraklion over een vliegveld.

Kreta staat ook wel bekend als het Wilde Westen van Griekenland. Veel van haar inwoners zijn (schrikbarend) onafhankelijk en er zijn zelfs verhalen dat sommige burgers erg gesteld zijn op wapens. Laat deze geruchten u niet afschrikken, aangezien de culinaire wonderen u zeker zullen bevallen. Kreta kent zoveel gerechten dankzij haar microklimaten.

Santorini

Greece

Santorini is één van de meest adembenemende eilanden. Het kan ook wel de diamant van de Griekse eilanden worden genoemd. Haar traditionele witte gebouwen staan op de toppen van de vulkanische kliffen, wat u een prachtig uitzicht geeft over de Egeïsche zee.

Oia is één van de beste keuzes wanneer u kiest uit verschillende dorpjes. Vooral de zonsondergang is hier geweldig. Helaas zijn er veel toeristen, zeker gedurende het hoogseizoen. Desondanks is het alle moeite en drukte waard, want u vergeet het allemaal wanneer u de zon ziet ondergaan in de diepblauwe Egeïsche zee.

Het uitzicht is bovendien net zo mooi onder aan het eiland. Red Beach, wat letterlijk vertaald rood strand betekent, geeft u een prachtig uitzicht op de grootte van de vulkaan. Het is het enige strand met uitzicht op de Caldera, een grote komvormige krater, gevormd door vulkanische activiteit.

Rhodos

Rhodos heeft een fascinerende geschiedenis. U kunt het beste beginnen in het (middeleeuwse) oude gedeelte van de stad. De “straat van ridders”  heeft nog steeds de nobele aura van vroeger.

Een trip naar Lindos mag zeker niet ontbreken. Het heeft een historische acropolis dat over het dorp uitkijkt. Een groot voordeel is dat er in het dorp zelf geen hotel te bevinden is. Deze bevinden zich buiten het dorp waardoor het centrum minder toeristisch is.

Heeft u tijd over? Reis dan naar Symi met de pont. U krijgt een prachtig schouwspel te zien zodra de boot haar motor uitzet en langzaam de haven in glijdt.

Aegina

Het toerisme is hier niet zo sterk als op andere landen en dat is geen wonder. Aegina is een compleet andere wereld vergeleken met Athene, slechts op 40 minuten afstand. Hier vindt u nog paard met wagen en men woont nog in een neoklassieke stijl. Mocht u tijd hebben, ga dan de historische tempel van de lokale godin, die later werd geïdentificeerd als Athena.

Deze eilanden zijn even goede opties als Athene en Just Landed wenst u een prettig verblijf in Griekenland.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: